Flottielje zeilen Skiathos

De leukste zeilvakanties bij het Griekse Skiathos
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Skiathos Griekenland
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen Skiathos

Flottielje zeilen in Griekenland kan ook vanaf Skiathos. Via ons huur je eenvoudig een jacht naar keuze voor een heerlijke zeilvakantie. Deze flottielje wordt georganiseerd in de zomervakantie en het betreft een twee-weekse route welke vaart van 6 augustus tot 20 augustus.


De Sporaden is een eilandengroep vlakbij het langgerekte eiland Evia, dat op een haar na verbonden is met de Griekse oostkust (ten noordoosten van Athene). De Sporaden zijn voor Griekenland bijzonder groen en  de huisjes zijn erg wit, wat mooie contrasten geeft. Tot de noordelijke Sporaden behoren de eilanden Skiathos, Skopelos, Alonissos en Skiros die we allemaal aandoen.

Nederlandse begeleiding bij Griekse flottieljes

Tijdens onze Tubber flottielje zeilvakanties in Griekenland zeilen ervaren, Nederlands sprekende flottieljebegeleiders mee. Zij zeilen dezelfde vaarroute en helpen je met alle voorkomende zaken zoals het ankeren, de weerberichten en hoe je de route het beste kunt varen. ‘s Ochtends wordt besproken welke route die dag gevaren wordt. De schipper op het begeleidingsjacht kent het gebied op z'n duimpje en weet bovendien waar de mooiste bezienswaardigheden en de beste restaurants zijn. Je hoeft onderweg dus niks te missen! We varen in een kleine vloot van maximaal 10 zeiljachten, zodat we ook in de kleinere haventjes kunnen aanmeren.
 

Zeilklimaat Lefkas

Lefkas heeft een uitstekend klimaat om in de zomer te gaan zeilen. De zomers op Lefkas zijn lang, warm en droog. Het zeewater heeft al vroeg in het jaar een aangename temperatuur. De wind is behoorlijk constant met windkracht tussen 3 en 5 Beaufort. Perfect zeilweer dus. Perfect voor beginners en gezinnen met kinderen. 

Voorbeeldroute flottielje Skiathos

Zaterdag: Skiathos

Op zaterdag kun je rond 17.00 uur inchecken op het zeiljacht. Ben je al eerder op Skiathos, dan is het zeer de moeite waard om naar een van de mooie zandstranden op het eiland te gaan. Dit kan per bus of door een scooter of quad te huren. Zaterdagavond eten we gezamenlijk bij een van de vele taverna’s op Skiathos.

Zondag: Skiathos - Skopolos, 8 mijl

Na de briefing vertrekken we naar de zuidkant van Skiathos. Dit is een klein stukje varen (2 zeemijlen) om de boot te leren kennen. Op deze plek gaan we voor anker om vervolgens lekker te zwemmen, snorkelen en te zonnen. In de middag varen we verder richting het oosten naar het eiland Skopolos. Het haventje van Loutraki is niet groot maar we passen er zeker allemaal in! Het dorpje zelf ligt bovenop de berg en kun je eventueel bezoeken met een taxi. Loutraki heeft een klein supermarktje, een bakker en voldoende taverna’s en restaurants. Ze hebben hier op het eiland heerlijke lokale kazen (even wat anders dan de feta).

Maandag: Skopolos - Skopolos

Vandaag varen we naar de gelijknamige hoofdstad van Skopolos. Afhankelijk van waar de wind vandaan komt kunnen we kiezen of we onderlangs of bovenlangs het eiland varen. Je ziet Skopolos pas liggen als we de ingang van de baai indraaien, een prachtig wit dorpje tegen de berg aan. Skopolos heeft een grote haven waar ook de ferry voor het hele eiland aankomt. Deze draait vlak voor het jacht, wat soms wel even spannend kan zijn! Het dorpje Skopolos zelf is zeker de moeite waard om rond te struinen. Er zijn verschillende kleine straatjes en ’s avonds is er genoeg keuze om lekker te eten. Ook zijn er verschillende bars waar je veel Grieken zult vinden met een heerlijke Frappe.

Dinsdag: Skopolos - Skiros, 44 mijl

Een lang stuk varen. Na voldoende proviand ingeslagen te hebben vertrekken we richting Skiros. In Linaria zullen we na 44 zeemijlen aanmeren, maar vaak vaar je met een mooie ruime windse koers naar deze plek. Vlak voor Skiros ligt nog een klein eilandje. Je kunt ervoor kiezen om daar omheen te varen, maar je kunt ook tussen Skiros en dat eilandje door. Het is een kleine ondiepe (3-5meter diep) doorgang, maar onze jachten passen er zeker doorheen. Wel is het even spannend wanneer de dieptemeter even enorm terugloopt! Maar zodra je opkijkt van de dieptemeter komt Linaria in zicht. Een kleine haven waar alles piekfijn geregeld is. Een ideale plek om bij te komen en de voorraden weer aan te vullen na een lange dag varen, want als je naar de Port Police gaat, krijg je gratis stroom, water en de wifi-code. Op de schone, nette kade staan winkelwagentjes waar je boodschappen mee kunt doen bij één van de minimarkets (handig om hier de zware dingen te halen). Ook staan er karretjes waarmee je afval weg kunt brengen.

Woensdag: Skiros - Alonisos, 38 mijl

Op het eiland Alonisos ligt het dorpje Patitiri. Patrini heeft een kleine haven maar er zijn ook twee mooie ankerbaaien waar ook kleine taverna’s zijn. Geniet hier van een plons in kraakhelder water en ga bijvoorbeeld lekker snorkelen. Als we goed op ons anker liggen, blijven we hier voor de nacht. We kunnen ook eventueel nog een hekanker of een heklijn leggen. Voelen we ons niet zeker dan gaan we door naar de haven Patitiri waar we door de vele restauranteigenaren hartelijk zullen worden ontvangen.

Donderdag: Alonisos - Kira Panayia, 15 mijl

Vandaag zetten we koers naar een ankerbaai op Kira Panayia. Dit eiland is onderdeel van een reeks eilanden die samen tot een natuurgebied behoren. Geniet hier van een gezellige barbecue op het strand en wie weet is deze laatste avond een mooie gelegenheid om buiten onder de sterrenhemel te slapen.

Vrijdag: terug naar Skiathos, 29 mijl

In de middag stoppen we bij Nea Kimi dat op Skopolos ligt en zo'n 22 zeemijlen varen is. Hier is tijd voor een verfrissende duik en een groepsfoto. Daarna is het nog 7 mijl naar Skiathos. Deze avond gaan we nog een laatste keer met z'n allen eten en wellicht een van de vele bars op Skiathos bezoeken.

Zaterdag: Skiathos

Om 9.00 uur is het tijd om van boord te gaan en kan de terugreis beginnen.
 

Onze klanten geven ons een 9!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerard uit Rotterdam.
kiyoh-193x104.png