Flottielje zeilen Athene herfst

In de herfstvakantie een flottielje zeilvakantie vanuit Athene in Griekenland
Informatie aanvragen
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen herfstvakantie Athene

Onze Griekse flottieljes in de herfstvakantie rond Athene in de Saronische Golf bij Griekenland hebben Nederlandse begeleiding. In een Tubber flottielje vanuit Athene zeil je bijvoorbeeld naar de Saronische eilanden Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Een ideaal zeilgebied door de korte afstanden, constante en betrouwbare wind en prachtige eilanden. De flottielje start op zaterdag vanuit Kalamaki, de grootste jachthaven van Athene. Je kunt een zeiljacht huren om zelf mee te varen in de flottielje, maar je kunt ook meezeilen op een zeiljacht met schipper. Zeilen in een flottielje is een gezellige en veilige manier om de wateren rond de Griekse eilanden in de Saronische golf te verkennen. Er zijn dagelijks lijnvluchten naar Athene. Vanaf het vliegveld ben je met de bus zonder overstappen in 30 minuten in de haven, maar wij kunnen ook een transfer voor je regelen.

Nederlandse begeleiding bij Griekse flottieljes

In de flottieljes van Tubber in Griekenland zeilen ervaren, Nederlands sprekende flottieljebegeleiders mee. Zij zeilen dezelfde vaarroute en helpen je met alle voorkomende zaken zoals het ankeren, de weerberichten en hoe je de route het beste kunt varen. ‘s Ochtends wordt besproken welke route die dag gevaren wordt. De schipper op het begeleidingsjacht kent het gebied op z'n duimpje en weet bovendien waar de mooiste bezienswaardigheden en de beste restaurants zijn. Je hoeft onderweg dus niks te missen! We varen in een kleine vloot van maximaal 10 zeiljachten, zodat we ook in de kleinere haventjes kunnen aanmeren.
 

Zeilklimaat Athene

Met een gemiddelde temperatuur graden in de zomer is het heerlijk zeilenweer. Geniet van helderblauwe luchten en zachte winden.

Voorbeeldroute flottielje Athene

Dag 1: Athene

Bijeenkomst en receptie in het kantoor van de haven van Athene. ’s Middags vindt de schippersbriefing plaats en kun je de laatste boodschappen doen. Om 17.00 uur mag je inchecken aan boord van jouw zeiljacht.

Dag 2: Athene - Epidaurus

Na de schippersbriefing vertrekken we en op weg naar Epidaurus kun je tussendoor voor anker gaan om te zwemmen of te snorkelen in een van de prachtige baaien. Het dorpje Epidaurus staat bekend om het amfitheater, dat het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid wordt genoemd.

Dag 3: Epidaurus - Vahti

’s Ochtends heb je de tijd om Epidaurus verder te verkennen en het amfitheater te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Vathi, dat op het schiereiland Methana ligt. Vathi is een klein dorpje met maar een paar restaurantjes. Het water bij Vathi is heel schoon door de open ligging aan zee.

Dag 4: Vahti - Poros

Poros is leuk. De Grieken hier weten dat ze het van de toeristen moeten hebben, maar op de een of andere manier lukt het ze om de boel authentiek te houden. De straatjes worden er met stoffer en blik schoongeveegd. Iets hoger de berg op kun je ‘s avonds een restaurant zoeken; tussen de oude huisjes en onder de overhangende bloembakken vind je de echte Griekse keuken.

Dag 5: Poros - Perdika

Perdika ligt op het eiland Aegina. En wie weet spot je onderweg dolfijnen! Je hebt deze dag genoeg tijd om heerlijk tussendoor voor anker te gaan, rustig te lunchen en nog een duik in zee te nemen.

Dag 6: Perdika - Korfos

Korfos is een kleine havenplaats aan een prachtige baai. Geniet ’s avonds in de kajuit of op het terras van het uitzicht en de zonsondergang.

Dag 7: Korfos - Athene

De laatste zeildag varen we terug richting Athene. Tussendoor voor anker en ’s avonds gezellig met de hele groep uit eten? Dan kunnen we nog even nagenieten en misschien gegevens uitwisselen. De volgende dag is het om 09.00 uur tijd om van boord te gaan.
 

Onze klanten geven ons een 9!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerard uit Rotterdam. 
kiyoh-193x104.png