Zeilcursus tijdens pittoreske tocht Markermeer en IJsselmeer

Tijdens een mooie pittoreske tocht over het Markermeer en het IJsselmeer zeilles krijgen, terwijl je kunt genieten van de pittoreske plaatsen die aangedaan worden.
Informatie aanvragen Zeilen met Kinderen

Zeilcursus tijdens pittoreske tocht Markermeer en IJsselmeer

Gedegen zeilles en pittoreske vissers- en handelsstadjes aan de voormalige Zuiderzee aandoen maakt deze zeilcursus bijzonder. Onze enthousiaste instructeur leert je prima zeilen op een modern jacht en gelijktijdig ervaar je een heerlijke zeilvakantie met een historische tint.

We bezoeken schilderachtige Friese of Noord-Hollandse historische stadjes als Lemmer, Hindeloopen, Hoorn, Enkhuizen en Volendam. Zie hoe de IJsselmeerpaling wordt gerookt en proef deze verser dan vers. Waan je in vroegere tijden als je door de oude stadjes slentert. 

palingen.jpg

Op een gezellige manier krijg je zeilinstructie tijdens het varen van een prachtige tocht. Meestal is het droog, maar soms valt er een bui en staat er een stevige wind als we weer uitvaren naar onze volgende bestemming. Je kunt deze zeilcursus boeken voor een weekend, midweek of week en de zeilcursus is perfect om met je partner, met je gezin of met vrienden te doen.
 
  • - Zeilen leren in vakantiesfeer
  • - Schilderachtige oudhollandse stadjes
  • - IJsselmeer en Markermeer
  •  

Wanneer en hoeveel kost deze zeilcursus

Kies uit een weekend, midweek of week, van april t/m oktober.
Prijzen vanaf €76,- p.p.p.d. op basis van 4 personen.
 

Privé zeilles tijdens een pittoreske tocht Markermeer en IJsselmeer.

Tijdens deze privé zeilcursus zeil je een tocht naar de meest pittoreske vissers- en handelsstadjes aan het IJsselmeer en het Markermeer. Ervaar een heerlijk gevoel van vakantie en leer gelijktijdig zeilen op een modern zeiljacht. We varen af vanuit de jachthaven In Lemmer met het jacht dat volledig privé voor jouw gezelschap beschikbaar is. Onze instructeur is tevens jullie gastheer. Hij kan jullie alles leren over het zeilen en hij is zeer bekend in dit mooie historische gebied.

De cursus is bedoeld voor beginnende jachtzeilers, maar ook voor licht gevorderden is deze cursus zeer geschikt. Je krijgt de hele dag gedegen instructie terwijl we over de schitterende voormalige Zuiderzee varen. We leren je hoe het werkt met afvaren en aankomen in de haven. Hoe je de boot vaarklaar maakt, de zeilen hijst en het roer bedient…overstag...gijpen…navigeren…. alles komt aan de orde en iedereen wordt actief betrokken bij de lessen. Als je liever even rustig aan wilt doen, dan maken we daar ruimte voor.

Het is zeilles, maar ook vakantie, alles kan, en niks moet! Het is aan jou wat je aan boord wilt doen.
Ook kinderen worden op een leuke manier actief in de zeilles betrokken. Van verveling zal geen sprake zijn! Aan het eind van de dag zoeken we een haven in een mooi stadje om te overnachten. Het zeilgebied is het Markermeer en het IJsselmeer, maar als het heel erg hard waait kunnen we ook voor de Friese binnenmeren kiezen.

volendam2.jpg

Hoe ziet een lesdag eruit?

De ochtend start met een goed ontbijt. We checken de voorradige proviand en doen eventueel nog wat aanvullende boodschappen. De instructeur geeft een korte theorieles en legt uit hoe het lesprogramma van de komende dag eruit ziet waarna we vertrekken. Vrijwel vanaf het eerste moment sta je zelf aan het roer en vaar je het schip. De instructeur laat iedereen op zijn of haar niveau de les ervaren en hij let voortdurend op de veiligheid. De zeilinstructie wordt afgewisseld met momenten van ontspanning en even lekker genieten van de prachtige omgeving.

We lunchen meestal varend, of we laten het anker zakken voor een echte stop. Als het mooi weer is kan er gezwommen worden. Tegen het eind van middag bereiken we al lessend de bestemming van de dag. Na het afmeren en een evaluatie is de les afgelopen voor deze dag en kan iedereen doen wat hij wil. Het historische stadje verkennen, zwemmen, luieren met een boek of wat dan ook. ‘s- avonds eten we in een restaurant of aan boord.  Misschien nog een borrel en dan onder zeil. We slapen aan boord.

Heb je speciale wensen, dan passen we het programma gewoon aan.
 

Voor wie?

Gezinnen, stellen of vrienden die met een jacht willen leren zeilen en gelijktijdig een prachtige vakantietocht willen ervaren. Vanaf twee personen. Voor effectief lesgeven aan beginnende en lichtgevorderde jachtzeilers is een gezelschap van 2 tot 5 personen optimaal. Enige zeilervaring is handig maar niet vereist.
 

Het zeiljacht

We varen met moderne zeiljachten van ca. 10 tot 15 meter lang, afhankelijk van de grootte van de groep. De jachten zijn o.a. voorzien van verwarming, koelkast, douche, toilet en keuken en op het achterdek is een buitendouche. Verder is het jacht uiteraard voorzien van alle gebruikelijke nautische- en veiligheidsvoorzieningen. We hebben warm water aan boord en douchen kan dus op het schip. Wil je uitgebreider douchen, dan kan dat in de jachthavens aan wal. We zullen je een schip adviseren met voldoende slaaphutten zodat niemand in de kajuit hoeft te slapen.
 

Het leven op een schip

Op het schip zijn we samen actief bezig met alle nautische en huishoudelijke zaken. Het schip is ons knusse verblijf voor de komende tijd. De ruimte is beperkter dan je thuis gewend bent en mede daardoor is het prettig om het schip opgeruimd en schoon te houden. Van de gasten wordt verwacht dat ze onderling de klusjes verdelen zoals boodschappen doen, ontbijt en lunch maken, afwassen en de boot opruimen.
 

In de prijs is inbegrepen

Verblijf aan boord van het privé-zeiljacht met zeilinstructeur

Niet inbegrepen

Boordkas en uitstapjes etc

Boordkas

Tijdens je zeilvakantie maak je een boordkas. De boordkas is een potje voor de onkosten aan boord. Denk hierbij aan eten en drinken, havengelden, diesel etc. De instructeur van Tubber eet aan boord met de gasten mee en is vrijgesteld van een bijdrage aan de boordkas.