Avontuurlijke zeilcursus Friese meren en IJsselmeer

Ga het avontuur tegemoet door een zeilcursus te doen op de Friese meren en het IJsselmeer
Informatie aanvragen Zeilen met Kinderen

Avontuurlijke zeilcursus Friese meren en IJsselmeer

Krijg op een unieke manier zeilinstructie op een modern zeiljacht. We varen een tocht langs de mooiste plekjes van de Friese meren en intussen leer je zeilen. Het gebied kenmerkt zich door het wisselend landschap van sloten, vaarten en meren. Achter elke rietkraag een nieuw vergezicht en een nieuwe uitdaging. Na een dag gedegen instructie ankeren we tussen het wuivende riet om te overnachten.Morgen een BBQ of naar een restaurant in een gezellig haventje, maar ook weer aan de bak! Kom leren zeilen tijdens onze avontuurlijke zeilcursus in Friesland met je partner, gezin of met vrienden.

 

  • - Privé zeilles voor beginners en licht gevorderden
  • - Prachtige natuur
  • - Ankeren en barbecueën


Wanneer en hoeveel kost een avontuurlijke zeilcursus Friese meren en IJsselmeer

  • U kunt kiezen uit:

  • -  Weekend
  • -  Midweek
  • -  Week
  • Vanaf €76,00 p.p.p.d, op basis van 4 personen.
  • De data zijn vanaf april tot en met oktober.
  •  

Privé zeilles tijdens een prachtige avontuurlijke tocht over de Friese meren

Ervaar een heerlijk gevoel van vakantie en leer gelijktijdig zeilen op een modern zeiljacht. In Lemmer ligt het zeiljacht klaar om af te varen voor een avontuurlijke, leerzame zeilvakantie. Het jacht is volledig privé voor jouw gezelschap beschikbaar en onze instructeur-gastheer zal er alles aan doen om je een fijne tijd aan boord te laten hebben.

De cursus is bedoeld voor beginnende jachtzeilers, maar ook voor licht gevorderden is deze cursus zeer geschikt. Je krijgt de hele dag gedegen instructie terwijl we over de schitterende Friese meren varen. We leren je hoe je bruggen en sluizen moet passeren. Hoe het werkt met afvaren en aankomen aan een steiger of in een box in de haven. Hoe maak je boot vaarklaar en hijs je de zeilen en dan……overstag...gijpen…navigeren….

Aan boord is veel te doen en iedereen wordt actief betrokken bij de lessen. Jullie staan zelf aan het roer, hijsen en strijken de zeilen, en navigeren. Natuurlijk allemaal onder het veilige toezicht en op aanwijzingen van onze instructeur. Als je liever even rustig aan wilt doen, dan kan dat natuurlijk ook.
Het is aan jou wat je aan boord wilt doen.

Ook de eventuele kinderen worden op een leuke manier actief in de zeilles betrokken. Van verveling zal geen sprake zijn. We zorgen er met z’n allen voor dat we lekker eten aan boord en aan het eind van de dag zoeken we een plek om te overnachten. Dat is de ene keer voor anker in een beschutte kom onder de volle maan en de andere keer doen we een haventje aan. Elke dag iets anders. We slapen aan boord. ’s Avonds kunnen we barbecueën op een eilandje of gaan we naar een restaurant. De volgende ochtend op tijd weer op.
 

Hoe ziet een lesdag eruit?

De ochtend start met een goed ontbijt. Samen met de instructeur ga je de route voorbereiden en maak je het schip zeilklaar. We checken de voorradige proviand en doen eventueel nog wat aanvullende boodschappen. De instructeur legt uit hoe het lesprogramma van de komende dag eruit ziet waarna we vertrekken. Vrijwel vanaf het eerste moment sta je zelf aan het roer en vaar je het schip. De instructeur let voortdurend op de veiligheid van iedereen. De gedegen zeilinstructie wordt afgewisseld met momenten van ontspanning en even lekker genieten van de prachtige omgeving. Misschien leggen we voor de lunch wel even aan in een Fries dorpje.

Tegen het eind van middag bereiken we de bestemming van de dag. Na het afmeren en een evaluatie is de les afgelopen voor deze dag en kan iedereen doen wat hij wil. ‘s- Avonds eten we in een restaurant of aan boord, of we stoken de BBQ op.  Misschien nog een borrel en dan onder zeil.


Voor wie?

Gezinnen, stellen of vrienden die zeilles tijdens een avontuurlijke vakantietocht willen ervaren. Vanaf twee personen. Voor effectief lesgeven is vier personen het maximum.
 

Het zeiljacht

We varen op de Friese binnenmeren met moderne zeiljachten van ca. 10 tot 12 meter lang, afhankelijk van de grootte van de groep. De jachten zijn o.a. voorzien van verwarming, koelkast, douche, toilet en keuken en op het achterdek is een buitendouche. Verder is het jacht uiteraard voorzien van alle gebruikelijke nautische- en veiligheidsvoorzieningen. We hebben warm water aan boord en douchen kan dus op het schip. Wil je uitgebreider douchen, dan kan dat in de jachthavens aan wal. We adviseren je een schip te kiezen met voldoende slaaphutten zodat niemand in de kajuit hoeft te slapen.


Het leven op een schip

Op het schip zijn we samen actief bezig met alle nautische en huishoudelijke zaken. Het schip is ons knusse verblijf voor de komende tijd. De ruimte is beperkt en mede daardoor is het prettig om het schip opgeruimd en schoon te houden. Van de gasten wordt verwacht dat ze onderling de klusjes verdelen zoals boodschappen doen, ontbijt en lunch maken, afwassen en de boot opruimen.
 

* Prijzen

Vanaf 76,- pp per dag op basis van 4 personen
Prijs op aanvraag!!!