Friesland (Fryslân)

Het hoeft niet altijd ver weg: zelfs de meest verstokte zeezeiler wil wel eens een tochtje over de binnenwateren van Friesland maken. Een zeiljacht huren in Friesland biedt veel mogelijkheden om dit te doen. zeiljacht huren friesland
Zeilgebieden > Binnenwateren > Nederland / Friesland

Zeiljacht huren in Friesland

Het hoeft niet altijd ver weg: zelfs de meest verstokte zeezeiler wil wel eens een tochtje over de binnenwateren van Friesland maken. zeilbootverhuur in Friesland biedt veel mogelijkheden om dit te doen.  
 

Zeiljacht of zeilboot huren Friesland

Door een zeiljacht te huren in Friesland kun je drie gebieden bestrijken; de binnenwateren van Friesland zijn natuurlijk voor iedere zeiler, ongeacht zijn of haar ervaring, prima te bezeilen. Eindeloze rietkragen en schepen die over de horizon door de weilanden lijken te varen. In ieder dorp of stadje de gezelligheid van watersportminnend Nederland en nooit lange tochten zodat ook de kleinsten aan boord zich niet vervelen.
 

Zeilen met kinderen in Friesland

Voor kinderen zijn de binnenwateren van Friesland natuurlijk sowieso leuker dan dagenlange zeiltochten over de Noordzee omdat ze na een paar uur varen alweer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes treffen in de volgende aanlegplaats. Een tweede voordeel van een zeilvakantie in Friesland is dat je vrij snel groter water vindt op het IJsselmeer. Iets langere tochten, maar toch ook prima te doen: een oversteek van Lemmer naar bijvoorbeeld Enkhuizen of Medemblik blijft een overzichtelijke zeiltocht die in een halve dag te doen is. En het oversteken van een groot water en aankomen 'aan de andere kant' blijft een mooi gevoel. Logisch dat ook klanten die vaak in het buitenland zeilen, zo nu en dan ervoor kiezen om een zeilboot in Friesland te huren. Ten derde biedt het huren van een boot in Friesland de mogelijkheid om een oversteek naar een van de Waddeneilanden te maken. Via Den Oever naar Texel, of door de sluizen bij Kornwerderzand naar Vlieland of Terschelling zeilen is een mooie tocht, die echter wel wat meer ervaring vereist van de schipper en zijn bemanning. Voor de natuur en rustzoekers kun je ook een zeilboot met variabele diepgang huren in Friesland. Daarmee komen de mooiste Waddeneilanden binnen bereik; Ameland, Schiermonnikoog of, voor wie meer tijd heeft: de Duitse eilanden Wangeroog, Spiekeroog en Baltrum.
 

Waar kan ik zeiljachten huren in Friesland?

Voor welk programma je ook kiest, we helpen jou graag een mooie zeilvakantie door Friesland te plannen. Je kunt via Tubber op diverse plaatsen in Friesland zeiljachten en zeilboten huren, zoals in Lemmer, Makkum, Langweer, Oostmahorn en Stavoren.