Nederland / Lauwersmeer

Het Lauwersmeer gebied biedt veel mogelijkheden op zeilgebied. Zowel voor de beginner als voor de ver gevorderde zeiler. zeil jacht lauwersmeer lauwersoog
Zeilgebieden > Binnenwateren > Nederland / Lauwersmeer

Nederland / Lauwersmeer


Oostmahorn

Zeilgebied Lauwersmeer

Vanuit het Lauwersmeer heeft u toegang tot het Waddengebied met de Nederlandse Wadden eilanden. Wilt u niet de zee op.....dan biedt het Lauwersmeer u een ideaal zeilgebied. Het gevoel van de zee, maar rustiger en beschut. Gewoon lekker genieten!

Zeiljacht huren Lauwersmeer en Oostmahorn


"De Lauwerssé moat ticht!" riepen de Friezen na de watersnood in 1953. Toen in 1969 de laatste steen in de dijk om de monding van het riviertje de Lauwers werd gelegd, ontstond het huidige Lauwersmeer. In 2003 uitgeroepen tot nationaal park is het één van de vogelrijkste gebieden die Nederland kent. De verhuur van zeiljachten in dit gebied is kleinschalig. Tubber biedt twee Allures 40 aan en een Nautiner 30S. Deze schepen kunnen droogvallen zodat ze niet alleen op het Lauwersmeer, maar ook op het daarachter liggende Wad goed uit de voeten kunnen. Jachthaven Oostmahorn ligt direct aan het meer en op ongeveer twee mijl van de sluizen. Ook het meer zelf ademt de sfeer van zout en vroegere tijden. Restaurants met illustere namen als Het Booze Wijf (naar een zandplaat die door vroegere zeelui zo werd genoemd vanwege haar grillige karakter) tot en met de prikken waarmee een groot deel van het vaarwater is aangegeven. Voor veel mensen is het huren van een zeiljacht op het Lauwersmeer een manier om tenminste één keer gezeild te hebben in een gebied waar de natuur nog zo ongerept is en waar de zee nog regelmatig laat zien wie er de baas is.