Nederland / Zeeland

Zeeland biedt de mogelijkheid om zowel op zout als op zoet water te zeilen. zeiljacht huren zeeland
Zeilgebieden > Binnenwateren > Nederland / Zeeland

Zeilen in Zeeland

Zeeland heeft niet zoals andere Noord-west Europese kusten een rechte kustlijn, maar is meer een soort van vertakking van land in zee. Door deze vertakkingen heb je mooie vaarroutes om zeeland te verkennen en landinwaards te zeilen. Langs de kusten zijn mooie stranden met boulevards te vinden die in de zomermaanden druk bezocht worden.

Zeiljacht huren in Zeeland

Tubber heeft centraal aan de Oosterschelde voor jou een vloot nieuwe, complete en zeer goed onderhouden Bavaria’s klaarliggen. De kleinste, een Bavaria 31, is al zeer compleet uitgevoerd en geschikt voor 4 volwassenen. Het grootste zeiljacht dat we vanuit Zeeland aanbieden, de Bavaria 50, heeft 5 tweepersoonshutten en is uitgerust voor 10 personen. Uiteraard zijn daar tussenin ook andere Bavaria-jachten beschikbaar.
 

Nautisch Zeeland

Wil je in alle rust een avond in de jachthaven van Sint-Annaland of Marina Port Zélande Ouddorp blijven? Dan kun je heerlijk eten in het nautisch restaurant op de dijk. Met uitzicht op de Krabbekreek zie je eb en vloed aan je voorbij trekken en zandbanken op de horizon...
Zeeland biedt natuurlijk de mogelijkheid om zowel op zout als op zoet water te zeilen.
 

Zeilen op zee vanuit Tholen

Vanuit de haven op het Zeeuwse eiland Tholen vaar je direct op open, maar grotendeels beschut water. Vaar je door de Roompotsluis dan zijn het Belgische Zeebrugge en Oostende maar een dagtochtje van 25 zeemijlen. Met overwegend westenwind duurt dat iets langer, maar de terugtocht gaat dan praktisch 'voor de wind' en dat is prettig als het heel gezellig is in Vlaanderen.
 

Zeilen op zoet water in Zeeland

In principe hoef je de zeesluizen niet door om in Zeeland op goed zeilwater te komen. Gezellige havenplaatsjes zoals Bruinisse, Wemeldinge en Hellevoetsluis zijn leuke bestemmingen om naartoe te zeilen. Een goede manier om langzaam jouw ervaring op groot water uit te breiden omdat het meeste vrij beschut blijft. En aan het einde van je zeiltocht wacht een gezellig stadje.
 

Complete zeiljachten te huur in Zeeland

De zeiljachten die we in Zeeland aanbieden zijn dusdanig compleet uitgevoerd dat je eigenlijk niets meer te wensen over hebt aan boord. Je mag rekenen op een gedegen uitleg van het schip en het is ook mogelijk om een instructeur mee te laten zeilen. Verleg je koers naar Zeeland en vraag ons om een vrijblijvend voorstel op maat.