Zeiljacht huren in Poros

"De straatjes worden er met stoffer en blik schoongehouden"
Zeilvakantie Poros
Landen > Griekenland > Poros

Zeiljacht huren bij Poros, Griekenland

De Sarolische route leidt u langs Aegina, waar je niet de haven maar juist de baai aan de zuid kant van het eiland kiest om te overnachten. Een kort stukje zeilen verder brengt je naar Poros maar je kunt ook in Poros zelf opstappen, want ook daar verhuren we zeiljachten en catamarans voor je zeilvakantie.

Poros is leuk

En Poros is leuk; de Grieken weten dat ze het er van de toeristen moeten hebben maar op de een of andere manier lukt het ze om de boel authentiek te houden. De straatjes worden er met stoffer en blik schoongehouden, vooral iets hoger de berg op. Dàt is ook de plek waar je ‘s avonds een restaurant gaat zoeken; tussen de oude huisjes en onder de overhangende bloembakken vindt u de echte Griekse keuken.

Waar kan ik een zeiljacht huren in Poros?

Klik inde i kortet for at zoome.
Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Dolfijnen in de Baai van Poros

In de Poros baai kom je waarschijnlijk dolfijnen tegen. Zie je ze in de verte maar zijn ze snel weer verdwenen dan kunnen het ook tonijnen zijn geweest want zelfs die zitten hier nog veel. Goede ankergrond is er aan de oostkant van de baai, een mooie plek om even te zwemmen. Je zeilt langs de haven van Methana, waarvan de pilot zegt dat die moeilijk aan te lopen is. Op zich valt dat mee, alleen zie je de ingang pas laat. Diep is het er niet; de drempel is ongeveer 2,50m dus met zeegang, of wanneer u een diepstekend racertje gehuurd hebt; zoek dan maar een andere kroeg voor de avond.

Zeilen naar Epidavros

Naar Epidavros zeil je in een korte dagtrip, om het eiland Methana heen. Epidavros is een toeristische trekpleister vanwege het oude theater wat er te zien is. Vertier is er ook in de nacht te vinden. Op enkele mijlen zeilen van de haven ben je alweer in de rust en ruimte van de rustige kant van de Sarolische Golf. Om te stappen in Aegina, aan de noord oost kant van het eiland, vaar je langs enkele verlaten eilanden. Gooi eens een anker uit in de luwte van de berghelling, trek de boot met een lijntje wat dichter naar de rotsen en ervaar de Griekse waterenzoals ze er al duizenden jaren liggen: azuurblauw, blakerend in de Griekse zon en door bergen omringd.

"Griekse waterenzoals ze er al duizenden jaren liggen"

Zonsopkomst op Poros tijdens Zeilvakantie
"Zonsopkomst op Poros tijdens Zeilvakantie"
 "Poros en Galatas"
Dolfijnen tijdens Zeilvakantie
Ditchbij Poros in het voorjaar
 "Dolfijnen tijdens Zeilvakantie"