Côte d'Azur / Oost

Genieten van luxe, glamour en bekende sterren? Wie weet komt u ze wel tegen, want dit stukje Frankrijk staat bekend om zijn aantrekkingskracht van wereldberoemde sterren en de rijken der aarde.
Zeilgebieden > Middellandse Zee > Côte d'Azur / Oost

Zeiljacht of catamaran huren aan de Côte d’ Azur (oost)

 

Vrijwel ieder type jacht is te huur aan de Côte d’Azur. Van Jeanneau, Beneteau, Dufour en Bavaria tot en met Lagoon catamarans en de motorjachten Alcon 64, Alcon 72 en Alcon 85. De laatsten alleen met schipper. Overigens kun je op alle door Tubber verhuurde schepen een schipper reserveren. Een mooie manier om ontspannen te varen. Bovendien kennen deze locals vaak de mooiste routes en ankerplaatsen. Maar uitgezonderd de zeer luxe schepen zijn alle jachten ook gewoon als zelfstandig schip te huur, “bare boat charter” in goed Nederlands. Dit is niet de goedkoopste regio om een zeiljacht te huren maar door de ligging is er te besparen op de reiskosten door met de auto in plaats van het vliegtuig te gaan. Vanuit diverse havens aan de kust kun je zeiljachten of catamarans huren via Tubber.

VeryGood
5.00 / 5 = Erg goed
1 Beoordeling‎ voor Côte d'Azur / Oost
Meeste recente voor "Vladimir" op 06 Oct 2018

 

Vaargebied Côte d’ Azur, lekker scharrelen langs Franse steden

De Franse Côte d’Azur is een mondain vaargebied in de breedste zin van het woord: modern, zeker. Luxe? Absoluut. Frivool, elegant, chic, niet voor niets woorden met een Franse oorsprong. En allemaal van toepassing op deze regio langs de Franse kust . Alles wat mooi is aan Frankrijk vind je als je met jouw zeilboot langs deze kust vaart. De Franse Riviera wordt dit gebied wel genoemd. Eigenlijk beslaat de Franse Riviera alleen het oostelijk deel van de Côte d’ Azur maar het geeft goed aan wat je er kunt verwachten.

Zeilen met een serieuze bemanning naar Corsica vanaf de Franse kust.

Trouwens, kom je met een serieuze bemanning en zie je er niet tegenop een nachtje door te zeilen: Corsica ligt op ongeveer 100 mijl uit de Franse kust. Maar mocht dat er niet in zitten: langs de hele Côte d’Azur vind je voldoende vertier en zelfs hier kun je de drukte nog vermijden door in een buitenhaven voor anker te gaan.

Zeilen langs Franse badplaatsen, flaneren langs de boulevard

Van oost naar west vindt u de volgende badplaatsen langs de Côte d’ Azur: Menton, Monte-Carlo, Monaco, Beaulieu-sur-Mer, Saint-Jean-Cap-Ferrat, Villefranche-sur-Mer, Nice, Saint-Paul-de-Vence, Sophia Antipolis, Antibes, Juan-les-Pins, Grasse, Cannes, Saint-Raphaël, Saint-Tropez en Hyères

Zeiljachten te huur aan de Côte d’Azur, luxe cruise met schipper of bare boat charter

Bij Tubber delen we de Côte d’ Azur in twee gedeelten in, namelijk oost en west. In het oosten vinden we de afvaartplaatsen Menton / Garavan, Monaco en Port Grimaud. In het westen de havens van Hyères, Le Lavandou, Marseilles en Port Pin Rolland. Zoek je een luxe cruise aan boord van een superjacht, richt dan je blik op Monaco: we hebben daar bemande motorjachten tussen de 20 en 30 meter lengte voor je beschikbaar. Maar vlak om de hoek bij Port Grimaud liggen de zeiljachten tussen 30 en 50 voet voor je klaar. En dat geldt ook voor de andere plaatsen in deze regio.