Zeiljacht huren aan de Spaanse kust

Misschien minder voor de hand liggend, maar een verrassend mooi vaargebied, vooral ook buiten het hoogseizoen. Zeiljacht huren Spaanse Kust
Zeilgebieden > Middellandse Zee > Spaanse kust - Barcelona

Ontdek de mooiste zeilvakanties

Bavaria Cruiser 56 (4Cab) -8%

Bavaria Cruiser 56 (4Cab)

27-06-20: 14 dagenSitges11.610 €BOEK NU9.893 €
Bavaria 46 Cruiser (4Cab) -20%

Bavaria 46 Cruiser (4Cab)

4,76 / 5 (1Beoordeeld)04-07-20: 14 dagenSan Carles de Sa Ràpita (Ebro Delta)5.440 €BOEK NU4.392 €
Oceanis 35.1 -9%

Oceanis 35.1

04-07-20: 14 dagenBarcelona4.372 €BOEK NU3.698 €
Oceanis 38 (3Cab) -9%

Oceanis 38 (3Cab)

04-07-20: 14 dagenBarcelona5.300 €BOEK NU4.464 €
Bekijk de scherpste aanbiedingen?

Zeilen langs de Spaanse kust

De Spaanse kustlijn bedraagt ongeveer 4000 kilometer met uit éénlopende kustlandschappen en vele bruisende havens, en is daarmee een uitstekende zeilbestemming voor iedereen. De havens in Spanje staan bekend om hun reinheid en moderne uitstraling.
VeryGood
4.76 / 5 = Erg goed
1 Beoordeling‎ voor Spaanse kust - Barcelona
Meeste recente voor "Martin " op 20 Apr 2019

Zeilvakantie in Spanje

Tubber biedt je een aantal verschillende havens om een zeil- of motorjacht te huren in Spanje. Vanuit de havens aan de vaste wal, Barcelona, Portcastello, Valencia en Denia vaar je gemakkelijk naar de Balearen, Mallorca, Ibiza. Natuurlijk zijn er ook opstapplaatsen op de eilanden zelf. Het voordeel van zeilen in Spanje is de relatief korte afstand vanuit Nederland. Bovendien zijn de Spanjaarden van mening dat zeilen iets is dat je alleen hartje zomer doet. Ze verklaren je voor gek wanneer je in het voor- of naseizoen komt varen. Daardoor zijn de prijzen in voor- en naseizoen erg laag. Maar voor ons, doorgewinterde Noordzee-zeilers is zelfs de winter in Spanje uitstekend geschikt om nog wat mijlen te maken.  
         
Het is bovendien een prachtgebied om te zeilen. De wilde en romantische Costa Brava is een lust voor het oog: ruige rotsen met kleine bossen met pijnbomen en acacia's en de typische mediterrane vegetatie. Steile hellingen, verlaten baaien, die gemakkelijker te bereiken zijn per schip dan met de auto. Mooie vissersdorpjes, zandstranden, kristalhelder water, een kleurrijke onderwaterwereld en culinaire heerlijkheden aan wal. De wilde kust begint al aan de voet van de Pyreneeën nabij de Franse grens en loopt bijna helemaal door naar Barcelona.

Zeilvakantie Barcelona

Barcelona, de hoofdstad van Catalonië leent zich dus uitstekend als startpunt voor een zeilvakantie in Spanje, maar dat geldt ook voor Palamós bijvoorbeeld direct aan de Costa Brava. Op zee zwerf je van baai naar baai en bezichtig je vissersdorpen zoals Tamariu en Estartit. Aan wal wordt de zeeman geconfronteerd met twee keuzes: of de voetsporen van Dali volgen - met musea in Figueres en de beroemde Cadaques - of genieten van de culinaire hoogtepunten: Ferran Adrià, de uitvinder van de beroemde moleculaire keuken, runt zijn restaurant El Bulli vlakbij Roses. Wat een keus. Weet je wat? Doe gewoon beide!

Jachtverhuur rondom Barcelona

Afgezien van de vele baaien, zijn ook jachthavens bijna overal aan te lopen - van Palamós (met zelfs twee jachthavens) tot de noordelijke jachthavens Llafranc, Aiguablava, L'Estartit, L'Escala, Empuriabrava, Santa Margarida, Roses, Port de la Selva, Llançà, Colera en Portbou, Southbound, Port d'Aro, Cala Canyelles, Blanes, Arenys, Port Balis, Premia de Mar, Paling Masnou en Marina Badalona. Voor de jongeren aan boord is het aandoen van toeristische trekpleisters als Lloret de Mar een aanrader. Zoveel mooier is het als je daarna weer de zee opzoekt! Valencia moet natuurlijk door iedere zeiler een keer zijn bezocht, sinds de America's Cup hier werd gezeild. Of Denia, niet te ver van het Balearische eiland Ibiza.