Stoere zeilcursus Waddenzee en IJsselmeer

Deze zeilcursus is met recht stoer te noemen, want u zal de golven van de waddenzee trotseren. Er wordt wel van je verwacht dat je enige zeilervaring hebt.
Informatie aanvragen Zeilen met Kinderen

Stoere zeilcursus Waddenzee en IJsselmeer

Zeilen leren of je vaardigheden aanscherpen tijdens deze stoere zeilcursus. Een unieke cursusvorm waarbij we het varen van een prachtige tocht combineren met gedegen zeil-les. De hoogtepunten van het Nederlandse zeilgebied zijn toch wel het IJsselmeer en de Waddenzee. Genoeg ruimte om heel veel te oefenen en daarnaast alle mogelijkheden om in havens het aanleggen en afvaren te leren.

We varen met een modern zeiljacht vanuit de gezellige haven van het Friese Lemmer. De aantrekkende wind en het varen op het getijdewater van de Waddenzee deren ons niet tijdens deze stoere zeilcursus. De instructeur bewaakt de veiligheid en de goede sfeer. We zorgen met elkaar voor goed eten aan boord om volop te kunnen genieten van het nautische leven. Het is soms best even hard werken. 's avonds met een voldaan gevoel en rode wangen nog even de havens van de kleine dorpjes aan het IJsselmeer of de Waddenzee verkennen. Een goede maaltijd en een borrel en daarna onder zeil.

We hebben deze dag al heel veel geleerd en morgen gaat het avontuur verder... Een stoere zeilcursus is geschikt voor iedereen met een beetje zeilervaring en zeil je samen met je partner, met familie of met vrienden.
 
  • - Unieke zeilcursus
  • - Prachtige tocht over Waddenzee en IJsselmeer
  • - Lekker stoer, een beetje zeilervaring is gewenst
  • - De data zijn vanaf april tot en met oktober

 

Wanneer en hoeveel kost een stoere zeilcursus Waddenzee en IJsselmeer?

U kunt kiezen uit een midweek of week, van april t/m oktober.
Prijzen vanaf €76,- p.p.p.d. op basis van 4 personen.

Zeilles tijdens een prachtige tocht over het IJsselmeer en de Waddenzee.

In het Friese Lemmer wacht onze enthousiaste instructeur je op. Klaar om met een prachtig zeiljacht, af te varen voor een mooie, stoere zeilcursus. Het jacht is volledig privé voor jouw gezelschap beschikbaar en onze instructeur zal er alles aan doen om je een fijne tijd aan boord te laten hebben.

We zijn ervan overtuigd dat dit een reis wordt om niet snel te vergeten. We gaan je leren een zeiljacht te varen op het het getijde-water van de Waddenzee en op het soms minstens zo spannende IJsselmeer. Al lessende varen we naar prachtige Waddeneilanden zoals Texel, Vlieland en Terschelling. Als het erg hard waait, kunnen we ervoor kiezen om op het IJsselmeer te blijven. Is het heel bont, dan zijn de Friese binnenwateren een erg goed alternatief.

Aan boord is genoeg te doen en iedereen wordt actief betrokken bij het zeilen van het schip. Jullie staan direct zelf aan het roer, hijsen en strijken de zeilen, en navigeren. Natuurlijk allemaal onder het veilige toezicht en op aanwijzingen van onze instructeur. We leggen iedere dag in een andere haven aan en we slapen aan boord. Eten en drinken doen we overdag op de boot, en ’s-Avonds is van alles mogelijk. Restaurants en café’s  zijn overal waar we aanleggen aanwezig, maar uiteraard kunnen we ook zelf koken.
 
Naast het zeilen kun je genieten van natuur, cultuur, historie en van het uitgaansleven in de havenstadjes.

Hoe ziet een lesdag eruit?

De ochtend start met een goed ontbijt. We checken de voorradige proviand en doen eventueel nog wat aanvullende boodschappen. De instructeur geeft een korte theorieles en legt uit hoe het lesprogramma van de komende dag eruit. Samen met de instructeur ga je de route voorbereiden en maak je het schip zeilklaar. Daarna vertrekken we.

Vrijwel vanaf het eerste moment sta je zelf aan het roer en vaar je het schip. De instructeur let voortdurend op de veiligheid van iedereen en zorgt ervoor dat iedereen de aandacht krijgt. De gedegen zeilinstructie wordt afgewisseld met momenten van ontspanning, goed eten en even lekker genieten van de prachtige omgeving. Als het mooi weer is kan er gezwommen worden.

Tegen het eind van middag bereiken we de bestemming van de dag. Na het afmeren en een evaluatie is de les afgelopen voor deze dag en kan iedereen doen wat hij wil. Het stadje verkennen, zwemmen, luieren met een boek of wat dan ook. ‘s- avonds eten we in een restaurant of aan boord, of we stoken de BBQ op. Een uitgebreid lesprogramma vind je onder overige info. Maatwerk is mogelijk.

Voor wie?

Gezinnen, stellen of vrienden die een zeilcursus met vakantie willen combineren. We hebben zeiljachten voor gezelschappen van twee tot acht personen, maar voor effectief lesgeven is een gezelschap tot max. 5 personen optimaal. Enige basis zeilvaardigheid en een sportieve instelling is mooi meegenomen.

Het zeiljacht

We varen met moderne zeiljachten van ca. 10 tot 15 meter lang, afhankelijk van de grootte van de groep. De jachten zijn o.a. voorzien van verwarming, koelkast, douche, toilet en keuken en op het achterdek is een buitendouche. Verder is het jacht uiteraard voorzien van alle gebruikelijke nautische- en veiligheidsvoorzieningen. We hebben warm water aan boord en douchen kan dus op het schip. Wil je uitgebreider douchen, dan kan dat in de jachthavens aan wal. We adviseren altijd een schip met voldoende slaaphutten zodat niemand in de kajuit hoeft te slapen.

Het leven op een schip

Op het schip zijn we samen actief bezig met alle nautische en huishoudelijke zaken. Het schip is ons verblijf voor de komende tijd. De ruimte is beperkt en mede daardoor is het prettig om het schip opgeruimd en schoon te houden. Van de gasten wordt verwacht dat ze onderling de klusjes verdelen zoals boodschappen doen, ontbijt en lunch maken, afwassen en de boot opruimen.
 

* Prijzen

In de prijs is inbegrepen
Verblijf aan boord van het privé-zeiljacht met instructeur

Niet inbegrepen

Boordkas, excursies etc

Boordkas

De boordkas is een potje voor de onkosten aan boord. Denk hierbij o.a. aan boodschappen voor het eten, havengelden en diesel. De schipper van Tubber eet aan boord met de gasten mee en is vrijgesteld van een bijdrage aan de boordkas.