BVI Spring Regatta

Informatie aanvragen

BVI Spring Regatta 2019

BVI staat voor British Virgin Islands. Bij Tubber staan deze eilanden in de top drie van mooiste zeilbestemmingen. De eilanden in dit gebied liggen allemaal dicht bij elkaar, zodat je hier uitstekend kunt eilandhoppen. De altijd schijnende zon en de azuurblauwe zee dragen bij aan het ultieme vakantiegevoel. Sportieve zeilers kunnen hun hart ophalen in de BVI Spring Regatta.
 

Britse Maagdeneilanden van 25 maart t/m 31 maart

De BVI Spring Regatta werd voor het eerst gevaren in 1972. Destijds waren er 2 wedstrijddagen en 25 deelnemers. Inmiddels is de zeilwedstrijd uitgegroeid tot een groots internationaal evenement met 150 deelnemers en 3 wedstrijddagen. Naast de wedstrijd zijn er ook tal van activiteiten op het vaste land. 's Avonds kom je in Caraïbische sferen en kun je volop dansen op swingende muziek. Wil je in het voorjaar bij de British Virgin Islands varen zonder wedstrijd te zeilen, dan kan dat natuurlijk ook. In ieder geval kun je alle leuke activiteiten van de regatta aan land meemaken.

 

Klimaat

De Britse Maagden eilanden hebben een tropisch maritiem klimaat dat onder grote invloed staat van de Caribische zee. De temperaturen zijn hier het gehele jaar ongeveer gelijk en de neerslag is er altijd overvloedig. In de tweede helft van het jaar kunnen tropische stormen en orkanen voorkomen in deze regio. In deze periode kan de luchtvochtigheid, in samenwerking met de hoge temperaturen en vele neerslag, erg hoog en oncomfortabel worden. In de eerste maanden van het jaar ligt de gemiddelde neerslag iets lager als de rest van het jaar maar is nog steeds niet matig te noemen. De zeetemperatuur is hier het hele jaar erg aangenaam. De neerslag die er op de eilanden valt zal over het algemeen in de vroege ochtend vallen.

BVI-regatta.jpg