Zeilen in Maleisië

Het zeilweer is er altijd uitstekend, maar van maart tot en met september zijn de beste maanden. Vooral december, januari en februari kenmerken zich door het regenseizoen; het is dan warm en vochtig in Maleisië.
Zeilvakantie Maleisie Zeiljachthuren.nl
Landen > Maleisië
Restaurants en hotels in Maleisië zijn meestal kleinschalig. Even wennen is de vriendelijkheid van de lokale bevolking: Europeanen zijn in het begin vaak wat wantrouwend bij zoveel goede bedoelingen. Vanuit deze bestemming kun je ook richting Thailand zeilen, zo start je in Maleisie en eindig je in Thailand.

Zeilvakantie rond Maleisië

Zeilen in Kuah / Kua, op het eiland Langkawi, Maleisië

Vergeef ons: bij een omschrijving van het zeilgebied rond Maleisië, vanaf het eiland Langkawi, ontkomt men niet aan het gebruik van clichés; je zeilt in Maleisië langs verlaten stranden, eeuwenoude regenwouden, mysterieuze meren en jungles vol met wilde dieren en exotische planten. Kristalhelder water en sneeuwwitte stranden op meer dan 100 bewoonde en onbewoonde eilandjes. Zo is het nu eenmaal...Geniet van de culinaire heerlijkheden maar pas op met de Durian vrucht: het romige vlees van de zaden van deze soms wel 5 kilo zware vrucht staat bekend als een sterke afrodisiac!

One way charter zeiltocht Malesië
Om de culturele mix helemaal compleet te maken kun je ook kiezen voor een one-way charter tussen Thailand en Malesië, Langkawi, Kua. Je zeilt immers in zicht van de kust, geniet van de bescherming van de eilanden en vindt elke avond een nieuw haventje of verlaten ankerplaats.

Zeil weer in Maleisië

Het zeilweer is er altijd uitstekend, maar van maart tot en met september zijn de beste maanden. Vooral december, januari en februari kenmerken zich door het regenseizoen; het is dan warm en vochtig in Maleisië.

Restaurants en hotels in Maleisië zijn meestal kleinschalig. 

Zeilen en inentingen in Maleisië

Ook voor zeilers geldt dat men zich goed moet voorbereiden op een reis naar Maleisië. Aanbevolen worden onder anderen inentingen tegen Difterie, Tetanus en Polio. Ook Hepatitis A is een risico. De vele straathonden zien er lief uit en zijn dat ook: met hun droeve blik weten ze bij veel toeristen een lekker hapje los te peuteren. Maar er komt in deze gebieden hondsdolheid voor dus laat vooral je kinderen er niet mee in contact komen: een zielig hondje kan heel goed een ziek hondje zijn. Op zee kom je waarschijnlijk geen malariamuggen tegen maar het is verstandig om toch tabletten mee te nemen en DEET.

 

Laat je van tevoren goed voorlichten door de GGD in je eigen woonplaats. Zij kennen alle risico’s en kunnen je het beste vertellen hoe je jouw (zeil)vakantie moet voorbereiden op Maleisië.

 

Afgezien van het nemen van enkele voorzorgsmaatregelen is zeilen in Maleisië schitterend. We verhuren vanuit de haven in Kuah luxe,moderne schepen. Omdat Tubber lid is van SGR is je zeivakantie altijd financieel verzekerd.