Zeilen in Nederland

Wil je graag op zeilvakantie, maar liever niet al te ver weg? Dan is een zeilvakantie op de Nederlandse wateren misschien wel precies wat je zoekt.
Zeiljacht huren Nederland IJsselmeer
Landen > Nederland
Een zeiljacht huren in Nederland is mogelijk op verschillende plaatsen aan het IJsselmeer, Friesland, Zeeland, Waddenzee en het Oosterlijk wad. Een ideale manier om een zeilvakantie in Nederland te houden. Bovendien kan je nog steeds in Nederland zeilen zonder vaarbewijs.

Ontdek de mooiste zeilvakanties

Bavaria 38 Cruiser (3Cab) -37%

Bavaria 38 Cruiser (3Cab)

29-07-19: 5 dagenLemmer1.280 €BOEK NU778 €
Bavaria Cruiser 36 (3Cab) -34%

Bavaria Cruiser 36 (3Cab)

29-07-19: 5 dagenLemmer1.380 €BOEK NU871 €
Bavaria Cruiser 41 (3Cab) -25%

Bavaria Cruiser 41 (3Cab)

4,80 / 5 (2beoordelingen)02-08-19: 7 dagenLemmer2.000 €BOEK NU1.425 €
Varianta 44 (3Cab) -22%

Varianta 44 (3Cab)

02-08-19: 14 dagenLemmer3.540 €BOEK NU2.591 €
Bekijk de scherpste aanbiedingen?

Populaire zeilvakantie regio's Nederland

Maak een mooi tochtje over de binnenwateren van Friesland
Zeilvakantie Friesland Nederland
Je hoeft de zeesluizen niet uit om op goed zeilwater te komen
Zeilvakantie Zeeland Nederland
Geniet van veel ruimte, goede voorzieningen en gezelligheid
Zeilvakantie IJsselmeer Nederland

Zeilvakantie Nederland

Een zeiljacht huren in Nederland is mogelijk op verschillende plaatsen aan het IJsselmeer, Friesland, Zeeland, Waddenzee en het Oostelijk wad. Een ideale manier om een zeilvakantie in Nederland te houden.


Zeilen op het IJsselmeer

Door indamming van de Zuiderzee in 1932 is het IJsselmeer ontstaan. Zeilen op het IJsselmeer kenmerkt zich door ruimte, veel goede voorzieningen en gezelligheid. Als voormalig zeegat laat zo nu en dan nog de venijnige karaktertrekjes zien die haar ooit zo berucht maakten. Zeker geen tam binnenwater maar een binnenzee waar een zeiler zich kan uitleven!

Zeilboot huren IJsselmeer

Met Tubber kun je zeilen vanuit Makkum, Lemmer, Monnickendam, Makkum en Lelystad. Niet alleen de nieuwste Bavaria zeiljachten maar ook de motorboot van Bavaria is hier beschikbaar. In Makkum hebben we zeiljachten met beperkte diepgang en zeiljachten met ophaalbare kiel, zodat je kunt droogvallen op het Wad! Zeil langs de oude vissersdorpjes en leg je schip ‘s avonds in het centrum van Stavoren, Medemblik of Enkhuizen. Via de sluis bij Kornwerderzand naar Vlieland of Terschelling is een mooie dagtocht en met iedere diepgang te doen, het IJsselmeer zelf is vrijwel overal voldoende diep. Houdt rekening met enkele beruchte ondieptes. Je leest hier meer over bij de informatie over de havens van Makkum, Lemmer, Monnickendam, Makkum, Langweer en Lelystad.

Zeilboot huren Friesland

Door een zeiljacht te huren in Friesland kun je drie gebieden bestrijken; de binnenwateren van Friesland zijn natuurlijk voor iedere zeiler, ongeacht zijn of haar ervaring, prima te bezeilen. Eindeloze rietkragen en schepen die over de horizon door de weilanden lijken te varen. In ieder dorp of stadje de gezelligheid van watersport minnend Nederland en nooit lange tochten zodat ook de kleinsten aan boord zich niet vervelen. Voor kinderen zijn de binnenwateren van Friesland natuurlijk sowieso leuker dan dagenlange zeiltochten over de Noordzee omdat ze na een paar uur varen alweer nieuwe vriendjes en vriendinnetjes treffen in de volgende aanlegplaats.

Zeilen op de waddenzee

"Het Wad begint ten oosten van Ameland". Via Tubber een zeiljacht huren en het Lauwersmeer en het Oostelijk Wad verkennen!
De oergezellige drukte en Hollandse gezelligheid op het IJsselmeer en de Westelijke waddeneilanden, Texel, Vlieland en Terschelling levert een prachig decor voor zeilers. Het minder mondaine Oostelijk Wad is van een heel andere orde: je bent nog steeds op het Wad maar wat een verschil! Overtijen in een klein geultje onder Simonsplaat bij Schiermonnikoog: niets te zien dan drooggevallen zandplaten, zeehonden en brekers aan de Noordzee kant van de banken. Het haventje bij Noordpolderzijl: aan de andere kant van de dijk is het landschap even leeg en verlaten als het Wad (maar er is wel een zeemanskroeg!). Een snelle oversteek naar het Duitse eiland Borkum, en boven de eilanden, door het Huibertsgat weer terug naar het Westgat bij Schiermonnikoog. Zeilen op het Oostelijk Wad betekent ruimte, hard licht, zelf garnalen vangen, het anker uitlopen bij laagwater en autonomie. De schepen die hier worden verhuurd zijn Allures 40, zowel in twee als in drie huttenuitvoering. Deze zeiljachten hebben allemaal een ophaalbaar zwaard en zijn geschikt om droog te vallen. Vanuit de vertrekhaven Oostmahorn ben je in minder dan 30 minuten op het Wad.