Flottielje zeilen Griekenland

Al vroeg in het jaar perfect zeilweer, aangenaam zwemwater en een gevarieerd vaargebied met verschillende vertrekhavens
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Griekenland
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen in Griekenland zonder vaarbewijs

Voor flottieljezeilen in Griekenland heb je geen vaarbewijs nodig, enkel ervaring. Flottielje zeilen is dé manier om gezellig samen te zeilen en ideaal om veilig nieuw vaarwater te ontdekken en misschien wel nieuwe zeilvrienden te maken. In een flottielje zeil je zelf op een zeiljacht mee in een kleine vloot. Onze flottieljes in Griekenland worden begeleid door een ervaren Nederlandse schipper.   

Flottielje in Griekenland

Tubber heeft verschillende vertreklocaties voor flottielje zeilvakanties in Griekenland.  Onze flottielje zeilvakanties in Griekenland starten vanuit:

Athene
Kos
Lefkas
Corfu
Skiathos

Nederlandse begeleiding bij Griekse flottieljes

In de flottieljes van Tubber in Griekenland zeilen ervaren, Nederlands sprekende flottieljebegeleiders mee. Zij zeilen dezelfde vaarroute en helpen je met alle voorkomende zaken zoals het ankeren, de weerberichten en hoe je de route het beste kunt varen. ‘s Ochtends wordt besproken welke route die dag gevaren wordt. De schipper op het begeleidingsjacht kent het gebied op z'n duimpje en weet bovendien waar de mooiste bezienswaardigheden en de beste restaurants zijn. Je hoeft onderweg dus niks te missen! We varen in een kleine vloot van maximaal 10 zeiljachten,  zodat we ook in de kleinere haventjes kunnen aanmeren.

Flottielje zeilen in Griekenland: leuk voor iedereen

Flottielje zeilen is niet voor niets populair. Voor beginnende zeilers is het een geruststellend idee dat iemand kan helpen in lastige situaties. Ervaren zeilers ontdekken weer nieuwe plekken, maar gaan vooral voor het sociale aspect, want 's avonds is het met elkaar gezellig. Je kunt ook heel goed samen met de kinderen flottielje zeilen. Zij zien elke dag hun vriendjes weer of kunnen zelfs een dagje meevaren op een ander zeiljacht. De afstanden zijn niet te ver en het programma is afwisselend, zodat kinderen zich niet gaan vervelen aan boord. Maar ook volwassenen waarderen de combinatie van rust en gezelligheid, van je eigen gang gaan en gezelschap van andere watersportliefhebbers, van weids water en een gezamenlijke barbecue op een verlaten strand. In een flottielje beleef je een fantastische zeilvakantie.
 

Zeilklimaat Griekenland

Griekenland heeft een uitstekend klimaat om in de zomer te gaan zeilen. De Griekse zomers zijn lang, warm en droog. Het zeewater heeft al vroeg in het jaar een aangename temperatuur. De wind is behoorlijk constant met windkracht tussen 4 en 6 Beaufort. Perfect zeilweer dus.

Welke zeilervaring heb ik nodig voor flottielje zeilen?

Om zelf in een flottielje mee te zeilen, moet je een keer als schipper op een zeiljacht hebben gezeild. Het maakt niet uit of dat bareboat (alleen) was of in een flottielje. Voor de flottieljes vanuit Athene in Griekenland op de Saronische Golf kunnen we je een zeilcursus aanbieden. Heb je al eens als bemanningslid op een zeiljacht meegevaren? Dan kun je een 3-daagse flottieljecursus doen. Heb je nog nooit op een zeiljacht gevaren, dan kun je een cursus van 6 dagen volgen, waarin de instructeur jou leert om zelfstandig met een zeiljacht te varen!
 

Onze klanten geven ons een 9.2!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerald uit Rotterdam.
kiyoh-193x104.png