Flottielje zeilen Italië

Rustig zeilen langs wereldberoemde kustlijn en extra voordelig dankzij promotiekorting
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Italie

Flottielje zeilen in Italië

In Italië kun je heerlijk meezeilen in een flottielje. Bovendien heb je hier geen vaarbewijs nodig. Italië is natuurlijk het land van La Dolce Vita en lekker eten, maar dit Zuid-Europese land heeft ook een prachtige kust en een Mediterraans klimaat.

Zeilklimaat Italië

Het klimaat in Italië is mild voor zeilers. Al vroeg in het jaar is het zeewater lekker warm en de wind is goed, meestal niet te hard. In de zomermaanden is het weer over het algemeen stabiel en ligt de temperatuur tussen 22 en 28 graden Celsius. De wind is rond de 3 tot 5 Beaufort en de zee is rustig.
In de zomer is het vaak warm genoeg om aan dek te slapen. Er is niets zo heerlijk als onder de sterrenhemel in slaap vallen op een zachtjes wiegend schip met de geur van de zee en het geluid van kabbelende golfjes tegen de romp!

Wie gaan er mee flottielje zeilen?

De deelnemers in een flottielje zijn vaak beginnende zeilers of gezinnen met kinderen die op een veilige manier van een zeilvakantie willen genieten. Maar ook voor ervaren zeilers is een flottielje zeker een aanrader, zeker als je houdt van gezelligheid en nieuwe mensen leren kennen.

Flottielje zeilen vanuit Salerno

Salerno in Italië ligt aan de kust van Amalfi. De stad is nog niet ontdekt door het massatoerisme, maar nog heerlijk rustig en authentiek Italiaans. We zeilen vanuit de jachthaven in Salerno langs de prachtige westkust Cilento, ongeveer 50 kilometer onder luchthaven Napels. Dit vaargebied, met zijn Nationaal Park, is ideaal voor flottieljes.
De provincie Salerno is landschappelijk gezien veelzijdig. De Amalfitaanse Kust heeft een rijke geschiedenis en ligt in het uiterste noordwesten van Salerno. Deze ruige kust behoort tot de mooiste ter wereld en is wereldwijd bekend. De Amalfitaanse Kust is vernoemd naar de plaats Amalfi, dat lange tijd een zelfstandige republiek was. Het flottieljeprogramma van Salerno biedt jou de mogelijkheid om gebieden met een hoge (natuur)historische waarde en culturele bezienswaardigheden te bezoeken.

Vertrekdata flottieljes Salerno

Bekijk een voorbeeldroute en de vertrekdata van de flottieljes vanuit Salerno.