Britse Maagdeneilanden flottielje

De Britse Maagdeneilanden lenen zich perfect voor een flottielje zeilvakantie! Schitterend weer, ongerepte natuur, een noordoostelijke passaat en gezellige mensen, je vindt het hier allemaal
Informatie aanvragen
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen langs de Britse Maagdeneilanden

Vanaf nu kun je ook een flottielje boeken in het Carbisch gebied. De British Virgin Islands behoren tot een van de populairste zeilbestemmingen ter wereld. De meeste eilanden liggen slechts 1 tot 2 uur van elkaar verwijderd. Het hele jaar door is het weer goed en zijn er stabiele winden. 

Vertrekdata flottielje BVI 2019/2020

Er worden zowel 1 weekse als 2 weekse flottieljes aangeboden door Tubber op de British Virgin Islands.

 

1 Weekse flottieljes

In de periodes:

januari 2020 tot 07 augustus 2020

 

jost_van_dyke_sandy_spit_bvi_7-(2).jpg

2 Weekse flottieljes

Vertrekdata:

 

3 januari 2020 (vol)

17 januari 2020

31 januari 2020 (vol)

14 februari 2020

28 februari 2020

13 maart 2020

27 maart 2020

10 april 2020


british-virgin-islandss-1024x683-(1).jpg

 

 

Zeilklimaat Britse Maagdeneilanden

De temperaturen zijn het hele jaar tussen de 25 en 30 graden. Het klimaat op de Britse Maagdeneilanden is subtropisch en wordt getemperd door passaatwinden. Er valt niet veel regen op de eilanden. In de nacht zijn de temperaturen aangenaam. Van juni tot en met november kunnen er orkanen voorkomen.


De British Virgin Islands behoren tot één van de beste zeillocaties ter wereld. De betrouwbare passaatwinden, het eenvoudig navigeren op zicht en de prachtig zonnige tropische omgeving maken de BVI tot een droombestemming voor de zeilliefhebber. Met de 1 weekse flottielje zeilreis ontdek je hoe veel diversiteit de Britse Maagdeneilanden hebben. Zwemmen boven kleurrijke riffen en schildpadden, op parelwitte stranden verkoelende drankjes drinken bij gezellige strandtentjes.
 

Dag 1: Wickhams Cay II

wickhams-cay-marina-bvi_1.jpg
Vanaf de jachthaven duurt het ongeveer 20 minuten om naar de charterbasis op Wickhams Cay II (Tortola) te gaan. Bij de jachthaven is er tijd om nog wat boodschappen te doen. Daarna is het tijd je spullen aan boord van je jacht te bergen en je klaar te maken voor de eerste ontspannen avond op het water. De volgende ochtend maak je kennis met de andere flottielje-zeilers. 
 

Dag 2: Van Wickhams Cay II naar Peter Island

Voel de warme Caribische passaatwind en zet koers richting Peter Island, het grootste eiland van de Britse Maagdeneilanden. Hier zul je schitterende ankerplaatsen vinden. Eenmaal aan wal aangekomen is er een welkoms feestje met barbecue voor het hele flottielje gezelschap.  Je kunt ook van de spectaculaire uitzichten genieten tijdens een  wandeling naar het hoogste punt van het eiland. Langs de wandelpaden kun je wilde geiten tegenkomen.
 

Dag 3: Van Peter Island naar Leverick Bay

dag-3-(2).jpg
Tijdens de route richting Leverick Bay Resort & Marina kom je langs granieten rotsen en afgelegen grotten (Virgin Gorda). Voor de mensen die van actie houden is Leverick Bay een zeer geschikte plek voor windsurfen en kiteboarden. 
 

Dag 4: Van Leverick Bay naar Anegada

dag-4-(3).jpg
Na een goed ontbijt is het tijd om de 13 zeemijlen naar Anegada te varen. Wat bijzonder is aan dit eiland is dat het gevormd is uit vulkanisch gesteente. Er is een rijk onderwaterleven te bewonderen met prachtig koraal en kalksteen. Bij Setting Point ga je aan wal om het eiland te verkennen. Je kan een auto of scooter huren. Er zijn zeldzame rotsleguanen en exotische vogels te bewonderen bij Nutmeg Point. Maak een korte stop bij de zoutmeren om flamingo's te bewonderen. Geniet in avond van heerlijke diner met kreeft, de specialiteit van Anegada.
 

Dag 5: Van Anegada naar Trellis Bay

Beef Island is de volgende stop. Bij de lokale markt kun je wat boodschappen doen.
 

Dag 6 :Van Trellis Bay naar Jost Van Dyke

Op dag zes zeil je over open water in westelijke richting naar de prachtige stranden van Jost Van Dyke. Dit is het kleinste eiland van de vier hoofdeilanden. Er zijn hier veel leuk strandtentjes te vinden zoals Foxy’s Tamarind Bar en de Soggy Dollar Bar. Op het eiland kun je ook lekker wandelen. 
 

Dag 7 :Vrije zeildag / Norman Island

Vandaag is een vrije zeildag. Je kan nieuwe ankerplaatsten verkennen of als je een vroege vlucht hebt kun je zelf terug naar de basis varen. Ook kun je ervoor kiezen in een zuidelijke richting te varen naar Norman Island. Hier kun je verschillende onderwatergrotten en afgelegen baaien bezoeken waar je uitstekend kunt snorkelen en duiken. Bij The Indians is een goede lunchplek te vinden, een bezoek aan de Pirate’s Bight Beachbar is een onmisbaar onderdeel zeilvakantie langs de Britse Maagdeneilanden.
 

Dag 8: Van Norman Island naar Wickhams Cay II

De laatste dag is aangebroken van je flottielje avontuur. Ga terug naar de basis bij Wickhams Cay II.

Lees hier de route van de 2 weekse Britse Maagdeneilanden flottielje. 


 

Onze klanten geven ons een 9.2!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerald uit Rotterdam.
kiyoh-193x104.png