Caribbean

Tropische temperaturen en een aangenaam windje, turkooizen water en hagelwitte stranden met palmbomen zorgen voor de ultieme zeilvakantie!

Ontdek de mooiste zeilvakanties

Lagoon 52 (6Cab) -9%

Lagoon 52 (6Cab)

14-06-21: 14 dagenMartinique / Le Marin18.640 €BOEK NU16.423 €
Lagoon 42 (4+2Cab) -9%

Lagoon 42 (4+2Cab)

16-06-21: 14 dagenMartinique / Le Marin6.600 €BOEK NU5.778 €
Saba 50 (4+2Cab) -9%

Saba 50 (4+2Cab)

16-06-21: 14 dagenMartinique / Le Marin14.000 €BOEK NU12.256 €
Lagoon 39 (4Cab) -9%

Lagoon 39 (4Cab)

17-06-21: 14 dagenMartinique / Le Marin5.200 €BOEK NU4.552 €
Bekijk de scherpste aanbiedingen?

Tropische verrassing voor zeilers

De Caribbean staat in alle opzichten garant voor een paradijselijke zeilvakantie. Zowel qua weer,  zeilomstandigheden als natuur met een rijke flora en fauna. Kristalhelder en warm water, koraalriffen, tropische vissen, dolfijnen en walvissen, de mooiste zandstranden met palmbomen. Zie je het al voor je? De sfeer is relaxt, de mensen zijn gastvrij  en onder meer Franse, Engelse en Latijns-Amerikaanse invloeden zorgen voor een cultuurmix en gevarieerde keuken.

De Caribbean: voor elk wat wils

De Caraïbische Zee is een zeilersparadijs en bijna overal gemakkelijk te bevaren (met uitzondering van de wateren rond Panama). Het is de plek voor relaxte familievakanties, maar biedt ook de avontuurlijke zeiler volop de ruimte. Tip: het feit dat een ankerplaats niet in de Cruising Almanak staat, betekent niet dat je er niet naartoe kunt! Juist daar vind je nog ongerepte ankerplaatsen. Qua zeilcharters is de Caribbean verder ontwikkeld dan bijvoorbeeld de Middellandse Zee omdat men er inspeelt op de hoge eisen van de Amerikanen. Bij veel verhuurders kun je online proviand bestellen. Zelf inslaan bij lokale shops is echter veel goedkoper en een van de charmes van zeilen in het buitenland.

Perfect zeilweer van november tot juni

Door de ligging vlakbij de evenaar zijn de temperaturen behoorlijk constant. De dagtemperatuur ligt het hele jaar tussen de 25 en 30 graden Celsius. In de Caribbean kun je rekenen op een constante, oostelijke passaatwind van 4 tot 6 Beaufort en een rustige golfslag. De beste tijd om in de Caribbean te zeilen is van half december tot en met mei, precies als het bij ons najaar of winter is. Het regenseizoen met tropische buien (veelal kort maar hevig) loopt van eind mei tot december. Hou hier rekening mee, want vanwege de kans op orkanen worden in deze tijd niet overal boten verhuurd en dit grote gebied kent ook forse verschillen in seizoenen en orkaanrisico's.

Caraïbische zeilbestemmingen

Tubber biedt in de Caribbean een ruime keuze aan zeiljachten, zowel monohulls als catamarans, en je kunt in verscheidene havens opstappen. Populaire bestemmingen zijn onder meer Cuba Cayo Largo, Guadeloupe, Martinique, Sint Maarten en de Britse Maagdeneilanden. Op verzoek verzorgt Tubber ook je vliegreis met KLM-Airfrance, Martinair, Vueling, Budget Air, of een andere vliegmaatschappij naar wens, zodat jouw zeilvakantie in één keer geregeld is. Een exacte prijsopgave is pas mogelijk op het moment van aanvraag omdat de tarieven afhankelijk zijn van de periode en vliegmaatschappij. Misschien is het enige nadeel dat het niet naast de deur is. Daar staat tegenover dat je in de Caribbean de zeilvakantie van je leven beleeft!