Family Sailing

Gezellige zeilvakanties voor het hele gezin, de kinderen vermaken zich opperbest!
Informatie aanvragen Zeiljacht huren Family Sailing

Family Sailing | zeilen met je gezin

Zin om te zeilen, maar heb je geen of weinig vaarkennis en zeilervaring? Dan kun je toch je droomvakantie waarmaken. Family sailing is de ideale zeilvakantie voor gezinnen met kinderen.
 
Voor wie is family sailing?
Family Sailing is voor mensen met een gezin die niet of nauwelijks ervaring hebben met zeezeilen. Samen met een schipper wordt er deelgenomen in de flottielje, waarbij gevaren wordt in een vloot vol andere Nederlandse gezinnen die net als jij op zoek zijn naar een watersportvakantie vol avontuur en ontspanning. De nadruk van deze flottielje ligt op het feit dat deze zeilvakantie is voor alle leden van het gezin en dat ervaring geen must is! Iedereen die ervan droomt een zeilvakantie te houden met het gezin, kan in deze flottielje deelnemen.

Prachtige uitzichten of een spannend boek

Al navigerend vermaken de zeilers van het gezin zich, terwijl de niet-zeilers zich vermaken met de prachtige uitzichten of zich verdiepen in een spannend boek op het voordek. Kinderen vermaken zich met leeftijdsgenootjes, zowel in de havens als in de baaitjes waar wordt aangemeerd. Je hebt daarom voldoende tijd om met andere ouders uit de vloot een hapje en drankje te nuttigen en te genieten van het heerlijke weer. Er is genoeg tijd om in de baaitjes te roeien naar het strand of te zwemmen in open zee. Voor eenoudergezinnen is Family Sailing ook heel toegankelijk, aangezien er gezeild wordt met andere gezinnen.

Zeilen met ervaren begeleiding

Met andere zeilboten vaar je dezelfde route, waarbij een moederschip meevaart met daarop de flottieljeleider die bekend is met de vaar- en weersomstandigheden. Deze flottieljeleider is tevens je persoonlijke reisgids, want hij kent alle havens, baaien, bezienswaardigheden en lokale gewoonten. Elke ochtend is er een briefing waar onder andere het weerbericht wordt meegedeeld, samen met de informatie over de bestemming en de bijzonderheden van die dag.

Wie gaan er mee met Family sailing?

Deelnemers aan Family Sailing zijn vaak beginnende zeilers of gezinnen met kinderen die op een veilige manier nieuwe wateren willen leren kennen. Maar ook voor de ervaren zeiler is het familiezeilen heel leuk als je van gemeenschappelijk varen en gezelligheid houdt. Na de schippersbriefing vaart ieder naar de volgende, afgesproken plek, waar je 's avonds de andere zeilers weer ontmoet in de haven of baai. De flottieljeleiding kan helpen met bepaalde handelingen.

Eenoudergezin zeilvakantie

Ook ideaal voor een eenoudergezin. Omdat er zoveel kinderen in een flottielje meezeilen, kun je als ouder ook optimaal genieten. Je vaart immers niet alleen, maar draagt de zorg voor de jonge crew samen met de schipper.

Tips als je gaat zeilen met kinderen

Aan boord gelden nou eenmaal regels: draag je zwemvest, zit niet met je tengels aan die lijn, denk erom, alles beweegt en valt om... Zeilen is niks voor kinderen? Niets is minder waar, want een zeilvakantie biedt kinderen juist ultiem vermaak, als er tenminste niet te lang gezeild wordt. Lees alvast onze tips als je met de kinderen op zeilvakantie gaat.

Vertrekhavens flottieljes

  • Flottielje zeilen kan in Griekenland, Kroatië, Italië en Turkije. Bekijk hier de verschillende vertrekhavens en vertrekdata van onze flottieljes.

Vliegtickets + transfer naar de haven

Jouw complete zeilvakantie in één keer geregeld? Dat kan! Tubber stelt naar wens een offerte op inclusief vliegtickets en vervoer naar de haven. Geef dit aan bij je aanvraag of boeking. Je vakantie is dan snel en gemakkelijk in één keer geregeld.