Flottielje zeilen

Een gezellige en veilige manier om nieuwe vaargebieden te ontdekken. Zonnige zeilvakanties in Griekenland, Kroatie, Italie,  Nederland, Turkije en Spanje onder Nederlandse begeleiding.
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Zeilvakantie

Flottielje zeilvakantie

Flottielje zeilen is een gezellige manier van zeilen, je maakt gemakkelijk nieuwe zeilvrienden en kunt veilig nieuwe vaarwateren leren kennen. Met een ervaren schipper op het moederjacht zeil je vertrouwd naar de mooiste ankerplaatsen, baaien en havens. Je zeilt op jouw eigen zeiljacht met jouw familie of vrienden in een kleine vloot van ongeveer 10 zeiljachten en ontdekt de mooiste plekjes van Italië, Kroatië, Griekenland of Turkije. Een onvergetelijke ervaring!
 

logo-sgr-(2).png             unigarant_home-(1).png

 

Waar kun je flottielje zeilen?

Tubber organiseert diverse flottieljes tijdens het voorjaar, zomer, najaar en de winter met verschillende vaarroutes en vertrekhavens in de volgende landen:
 

 

Ervaren begeleiding tijdens flottielje zeilen

Iedere ochtend vindt er een gezamenlijke vergadering plaats waar de vaarroute, weersverwachting en het dagverloop worden besproken en waar je ook vragen kunt stellen aan de flottieljeleiding. Op het begeleidende schip vaart een ervaren schipper die steeds bereikbaar is via de marifoon en die je kan helpen met alle voorkomende zaken. Zo ben je verzekerd van een veilige tocht en aan het eind van de dag kan de schipper je zelfs helpen bij het aanleggen in de haven.

Wil je zelfstandig extra mijlen zeilen? Geen probleem. 's Avonds ontmoet je de andere flottieljezeilers gewoon weer in de afgesproken baai of haven. Misschien wil er wel iemand met je mee.

Over het algemeen worden de zeiljachten aangelegd nabij kleine havens.

Daarna wordt besloten of we bijvoorbeeld naar het strand gaan om te snorkelen of te barbecuen bij een kampvuur. Op andere dagen zoeken we juist vertier op een terras, eten we in een restaurant en bezoeken het lokale dorp.

Wie gaan er flottielje zeilen?

Deelnemers zijn vaak beginnende zeilers of gezinnen met kinderen die op een veilige manier nieuw vaarwater willen leren kennen. Maar ook voor de ervaren zeiler die van gezelligheid houdt, is flottielje zeilen ontzettend leuk. Na de schippersbriefing vaart ieder zelfstandig naar de afgesproken locatie en ’s avonds ontmoet je de andere zeilers weer in de afgesproken haven of baai. Of je nu een ervaren zeiler bent of niet; flottielje zeilen is een onvergetelijke ervaring voor iedereen, van jong tot oud.

Hoeveel zeilervaring moet ik hebben?

Voor flottielje zeilen in Kroatie is soms een vaarbewijs verplicht. Wil je flottielje zeilen in Italie, Griekenland of Turkije, dan moet je minstens 1 keer als schipper op een jacht hebben gezeild, ongeacht of dat bareboat was of in een flottielje. Overigens kun je ook meevaren op het begeleidende jacht en zo het zeilen onder de knie krijgen. Wil je je voorbereiden op een zeiltocht? Vraag dan eens naar onze zeillessen in Nederland. Euroboatcharter heeft eigen lesboten in Lemmer en biedt de mogelijkheid om 1 dag of langer te gaan leszeilen. Kijk voor meer informatie bij zeilles en opfriscursus zeilen.

Wat neem je mee tijdens een flottielje zeilvakantie?

  • • Neem je bagage mee in een weekendtas of sporttas vanwege de beperkte ruimte in jouw hut

• Neem schoenen mee met witte zolen en met antislip profiel voor meer stevigheid aan boord
• Vooral casual, luchtige kleding en badkleding, een korte en lange broek, een shirt met lange mouwen beschermd tegen verbranden en muggen, vergeet niet een windjack, regenkleding en warme trui voor ’s avonds.
• Denk aan een pet of hoed voor de zon.
• Laat sieraden thuis om verlies te voorkomen.
• Zonnebril (polaroid voor de schipper) en zonnebrandcrème.
• Een geldig reisdocument en uw zorgpas.
• Tip: neem MP3 speler met je favoriete muziek mee om te beluisteren tijdens het zeilen.
• Denk ook aan een snorkelset, vishengel of hangmat voor op de boot.

Vliegtickets + transfer naar de haven

Hulp nodig bij het vinden van vliegtickets? Onze adviseurs helpen je graag! Tevens kunnen wij een transfer voor u organiseren van de luchthaven naar de marina. Zo is jouw zeilvakantie gemakkelijk en snel in één keer geregeld.