Flottielje zeilvakantie Nederland

Ontdek onze Nederlandse flottielje zeilvakantie! Verken de waddeneilanden Texel en Terschelling en bezoek de Nederlandse plaatsen Stavoren, Makkum en Enkhuizen.
Informatie aanvragen Nederland flottielje zeilvakantie

 

Flottelje Zeilen Nederland

Flottielje zeilvakantie in Nederland

Voor deze Flottielje zeilvakantie hoef je niet ver te vliegen. In eigen land ontdek je hoe mooi het varen is op de westelijke Waddenzee en het IJsselmeer. Het Werelderfgoed Waddenzee met zijn platen en eilanden, het zoute water, eb en vloed en groot wild zoals de vele zeehonden vormt een groot contrast met het IJsselmeer, het grootste zoetwatermeer in Nederland. Het IJsselmeer, ooit de Zuyderzee, is omringd door leuke oude haventjes die een compleet andere sfeer uitademen dan de zeehavens aan het Wad.


In deze flottielje varen maximaal 10 boten mee. 
 

Andere flottielje zeilvakantie bestemmingen:

Kroatië

Griekenland

Britse Maagdeneilanden

Turkije

Spanje

Italië

Thema flottielje

Party flottielje
 

zeehonden-waddenzee.jpg

Vertrekdata

Inchecken: Vrijdagavond

Uitchecken: Vrijdagmiddag

 

Periode:

We starten Hele maand Juli en eerste week augustus
Overige data op aanvraag.

Route*

Lemmer - Stavoren
Stavoren - Harlingen
Harlingen - Terschelling
Terschelling - Makkum
Makkum - Texel
Texel - Hindeloopen of Enkhuizen
Hindeloopen/Enkhuizen - Lemmer

* Onder voorbehoud van goede wind

Terschelling 

 

terschelling.jpg

Na een mooie overtocht over de Waddenzee komen we aan op Terschelling. West Terschelling is het grootste dorp van het eiland en heeft mooie straatjes, veel leuke winkeltjes, gezellige cafés en goede restaurants. Het bekendste restaurant is misschien wel de Walvis aan het Groene Strand (west van west) vanwege het goede eten en een prachtig uitzicht over het Schuitengat.  Midden in het dorp staat de beroemde vuurtoren, de Brandaris. De jachthaven is goed geoutilleerd en ligt op 500 meter van het centrum. Fietsen staan klaar om het eiland te verkennen.
Het eiland heeft bossen, brede stranden, schattige dorpjes, duinen en heel veel natuur.
 

Bezienswaardigheden:

•Wrakken museum; hier vind je al hetgeen is opgedoken rond het eiland en een piratenschip

•De Bessenschuur

•De Brandaris; de meest bekende vuurtoren van Nederland.

 

Te doen: 

•Puur Natuur; Paardrijden 
•Huifkartocht
•Strandzeilen 

Texel 

 

NL-flottielje-Texel-(1).jpg

Texel is het grootste Waddeneiland van Nederland. Het eiland is gemiddeld 8 km breed en 20 km lang en heeft daarmee een oppervlakte van ongeveer 170 km². Texel beschikt over 30 kilometer strand. Oudeschild is de haven van Texel. De haven is nog steeds een echte vissershaven waar de vissers van het Wad en de Noordzee hun lading lossen en hun netten boeten. Aan het einde van de haven is een jachthaven voor de pleziervaart. Fietsen staan klaar om het eiland te verkennen. Dat is ook wel nodig want op de haven kun je misschien bij een garnalenvisser garnalen kopen en enkele restaurants en een enkele winkeltje bezoeken maar het dorp zelf is op fietsafstand.

 

Er is veel te doen:

•parachutespringen

•fietstochten

•paardrijden

•rondvluchten

•golfen

•karten
 

Er is veel te zien: 

•Ecomare; Oog in oog met de zeehonden die er verblijven of neem een kijkje bij de spelende bruinvissen. Ook de Waterzaal biedt genoeg uitdagingen en leuke weetjes over het Waddengebied en de Noordzee. 
•Schipbreuk- en Juttersmuseum Flora; beleef de stoere wereld van het strandjutten, het loods-en reddingwezen en de visserij. Erg leuk juist ook voor een gezin met kinderen. 
•Kaap Skil; Kaap Skil, museum van jutters en zeelui in Oudeschild, is een garantie voor een leuk en interessant dagje uit voor het hele gezin. Het bijzondere gebouw heeft de afgelopen jaren een groot aantal architectuurprijzen gewonnen en biedt onderdak aan een aantal unieke exposities, zoals de enorme maquette van de Rede van Texel, die met licht en geluid tot leven komt, en de collectie onderwaterarcheologie. Verbaas u over de uitgebreide juttersverzameling en stap binnen in oude vissershuisjes en winkeltjes. Ook voor kinderen is hier veel te beleven. 
•Fietsroute langs bedrijfjes met echte Texelse producten
 

Stavoren 


 

Copy-of-stavoren-6.jpg

Stavoren is dé stad aan het IJsselmeer. Het is namelijk aan maar liefst drie kanten ingesloten door het IJsselmeer. Staveren was vroeger de officiële naam van wat nu Stavoren is. De stad ligt in Zuidwest-Friesland en was de allereerste Nederlandse gemeenschap die stadsrechten verkreeg. Het heeft een oude haven waar passanten alsook de schepen van de traditionele vloot liggen. De Johan Frisosluis ligt aan de andere kant van het stadje en geeft toegang tot de Friese meren Stavoren heeft vlakbij de haven een moderne supermarkt.

Makkum

 

Makkum-zeilvakantie.jpg

Makkum wordt ook wel ‘poort naar de waddenzee genoemd’. Het is erg leuk om vanaf het IJsselmeer langs de ondiepe plaat door de geul met aan de bakboordzijde een prachtig natuurgebied naar Makkum te zeilen. Het is een prachtig vissersdorpje dat is ontstaan rond de kerk op de St. Maartensterp. Het heeft een stedelijke structuur uit de eerste helft van de 17de eeuw, met statige koopmanshuizen en rijk versierde woningen. Makkumer aardewerk is alom bekend en als je het dorp doorloopt is er vast het e.e.a. te vinden. Het centrum heeft leuke winkeltjes, restaurants en terrassen en een echte slager en ambachtelijke bakkerij. De gemeentehaven heeft de basis faciliteiten die je mag verwachten.  

Enkhuizen

 

Copy-of-enkhuizen-brug-(1).jpg

Een van de grotere steden langs het IJsselmeer. Er zijn meerdere havens maar wij meren bij voorkeur in de oude haven. Enkhuizen was in haar bloeitijd, de zeventiende eeuw, de Haringstad van Nederland. Ook de VOC en Westindische Compagnie zorgen voor grote welvaart. Het Zuiderzeemuseum is een pareltje op zich met haar buiten- en binnenmuseum. Vanuit de Oude Haven loop je zo het stadscentrum in of met een klein ommetje over het sluisje en onder de poort van de Dromedaris door via de oude grachtjes.

Hindeloopen

 

hindeloopen.jpg

Een klein stadje aan de Friese kust. Ooit werd het rijk door de handel met de havens aan de Oostzee. En dat is te zien aan de kapitale Kapiteinshuizen. Later, ten tijde van Napoleon, werd de handel aan banden gelegd en werd er meer en meer gevist.