Zeiljacht huren in Lorient

Start je vakantie in een van de grootste vissershavens van Frankrijk
Zeiljacht huren in Lorient Frankrijk port de saint goustan
Landen > Frankrijk > Lorient

Zeiljacht huren in Lorient

Niet alleen snelle zeiljachten worden verhuurd in Lorient. Je kunt bijvoorbeeld met droogvallende schepen, zoals de Ovni 345 of de Feeling 32 zeilen. En dat heeft voordelen wanneer je in deze getijdegebieden zeilt: er zijn plaatsen met een verval van meer dan 10 meter! Huur daarom een zeiljacht met variabele diepgang en laat je zeilboot droogvallen in een onmetelijke vlakte. Maar vergis je niet: de Fransen hijsen hun zeilen alweer als er nog geen water te zien is. En dan, uit het niets, klotst de eerste golf tegen de romp. En tien minuten later drijf je alweer. Spectaculair maar ongevaarlijk!

Spectaculaire zeilboten huren in Frankrijk

Niet alleen snelle jachten, schreven we hierboven. Wat wèl spectaculair is zijn Pogo's. En hier in Frankrijk zijn ook Pogo’s te huur! In het geval van de door ons geselecteerde verhuurder gaat het niet om de echte knaller, de met waterballast uitgevoerde 40 voeter, maar het kleinere broertje, de 850. Met dubbele roeren en een vrijwel leeg interieur niet de ideale vakantieboot. Hoewel, snelle zeilboten zeilen vaak makkelijk.

Wat voor zeiljacht is in Frankrijk belangrijk?

De vraag is natuurlijk hoe je een boot gebruikt: heb je echt al die houten kastjes nodig of beschouw je dat als extra ballast? Het is wellicht geen gezinsboot, maar de organisator van het jaarlijkse Tubber mannenweekend heeft al een zeiljacht gereserveerd. Want sommige zeilreisjes behoeven geen luxe. En dan gaat het erom hoe hard een boot loopt, om echt zeilplezier. Met 6 slaapplaatsen is er ruimte genoeg.  Meer dan 50 vierkante meter zeil voert ze, om een gewicht van net geen drie ton vooruit te krijgen. Eten doen we wel aan wal en Lorient is daar een prima plaats voor. Maar ook in de omgeving is het prima vertoeven. Dit zeilgebied ligt ten zuiden van het Engels kanaal en het weer heeft daardoor minder kuren dan in bijvoorbeeld Cherbourg. Prachtige dagtochten met een zeilboot naar Ile d’ Groix en andere archipels die in een dag te ronden zijn.

Kwaliteit van Franse huur zeiljachten

Omdat de Franse overheid strenge eisen stelt aan de verhuur van zeiljachten zijn de zeilboten hier vaak uitstekend onderhouden (hoe anders dan de jachten van de Fransen zelf: die plegen pas onderhoud als ze begint te zinken, bij wijze van spreken). Die strenge eisen zorgen er wel voor dat de huur jachten hier iets duurder zijn dan bijvoorbeeld in Griekenland. Maar die beperkt hogere kosten bespaart u ruimschoots op de reis, u kunt er immers met de auto naartoe rijden.

Waar kan ik een zeiljacht huren in Lorient?

Klik inde i kortet for at zoome.
Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Zeilen in Lorient

Zeilen Lorient Frankrijk verlaten boot
"Een oude verlaten boot aan de kust van Lorient"