Salina

Landen > Italië > Salina

On the map

Klik inde i kortet for at zoome.
Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Zeilboot huren op SalinaSalina Vulcano

Het eiland Salina behoort tot de fraaie vulkanische eilandengroep voor de noordkust van Sicilië, waar je ongestoord kunt zeilen langs actieve vulkanen. In deze eilandengroep zijn twee havens (Lipari en Salina) waar u met uw zeilboot van Tubber kunt aanmeren. Naast het aanmeren met uw zeilboot op deze prachtige eilanden, kunt u er ook voor kiezen met uw boot van Tubber te ankeren in de verschillende eilandbaaien of op zee voor een dorpje. Vanuit Salina bepaald u zelf naar welke eilanden u vertrekt met uw zeilboot van Tubber!
 

onontdekt en ongerept

Het eiland Salina telt ongeveer 2300 inwoners, verspreid over drie verschillende gemeenten, die samen een oppervlakte hebben van ongeveer 27 vierkante kilometer. Het is het enige eiland dat niet valt onder het bestuur van Lipari. Wie voor de rust komt, is op Salina op de goede plek. Het eiland is ondanks de hotelletjes en restaurantjes nog niet echt ontdekt door de toerisme. Met de zeilboot meren de toeristen meestal aan in de Marina Salina. Ook kan er met de zeilboot aangemeerd worden in de andere haven van het eiland: Rinella. Dit is een klein vissershaventjes, waar vanuit gezeild kan worden maar waar ook prima kan worden gezwommen. Salina beschikt, in tegenstelling tot de andere eilanden in de archipel, over natuurlijke waterbronnen. Hierdoor kunnen er gewassen verbouwd worden op het eiland. Vooral kappertjes en druiven worden verbouwd op goed onderhouden terrassen.
 

Zeilboot huren bij Tubber

Tubber maakt het mogelijk om met de zeilboot te genieten van de ongerepte natuur, de prachtige eilandbaaien, de vulkanen die het eiland in tweeën scheidt en de prachtige terrassen waar druiven en kappertjes verbouwd worden. Twijfel niet en boek uw boot bij Tubber!