Sicilië /Catania

Landen > Italië > Sicilië /Catania

On the map

Klik inde i kortet for at zoome.
Now click to jump on same coordinates point on Google Maps
One click to set START position / Next click to set next route point / Double-click to set END point
Click on map to get the weather from the point(lon/lat)

Zeiljacht huren bij Tubber

Catania Sicilie is vanwege haar milde klimaat en haar prachtige omgeving een uitstekende plek om een zeilboot te huren met of zonder schipper. Tubber bemiddeld in een aantal boten gelegen in Catania die een perfecte zeilvakantie garanderen.
 

Van actieve vulkaan tot beroemde vismarkt

Catania is na Palermo de grootste stad van Sicilië en telt ruim 300.000 inwoners en beslaat ruim 3500 vierkante kilometer. Het eiland is gelegen aan de oostkust van het eiland en ligt aan de voet van de Etna, die bekend staat als de meest actieve vulkaan van de wereld. De Etna ligt ongeveer 30 kilometer van de stad af en is voor het publiek toegankelijk via busjes, waarna je te voet verder kunt naar de top van ongeveer 3300 meter. De stad kent een reputatie vol amusement, waar het weekend begint op donderdag. De hoofdstraat Via Etnea is een 3 kilometer lange straat die zowel de rol heeft als winkelstraat als toeristische attractie, vanwege haar prachtige barokke gebouwen. Ook is een bezoekje aan de markt, met daarbij de beroemde vismarkt, op zondag de moeite waard.
 

Theater stad

Catania heeft de meeste theaters van het eiland, waar zich veel theatergroepen bevinden, zowel professioneel als amateuristisch. In de stad bevindt zich een van de grootste Romeinse theaters van Sicilië, maar beschikt ook over een Romeins Amfitheater, een theater wat vroeger gebruikt werd voor gladiatoren gevechten, jachtpartijen en gevechten met wilde dieren. Deze is middenin de stad gevestigd en ombouwt door allerlei andere kleine en grote huizen, waarin varianten zijn van buitengewoon uitbundig tot erg bescheiden en ingetogen.
 

Zwarte Dochter van de Etna

In 1669 liet de Etna van zich spreken en verwoestte vrijwel het hele dorp. In 1693 volgde een aardbeving, waardoor er bijna niets meer over was van de oorspronkelijke stad. De stad Catania is toen herbouwd onder leiding van Giovanni Battista Vaccarini in de Barokstijl, een 17e eeuws Europese stijl. De architectuur bestaat uit onregelmatige huisjes, groot en klein. De huizen zijn opgebouwd uit zwarte lavastenen, waardoor de stad ook wel bekend staat als de Zwarte Dochter van de Etna.
 Vliegen Naar Catania

Catana beschikt over een luchthaven Catania-Fontanarossa, wat boven op de bovengenoemde pluspunten van de stad een extra waarde toevoegt! Vanaf Amsterdam kan een vliegtuig geboekt worden die naar Catania vliegt. Het vliegtuig landt vlakbij waar de boten van Zeiljachthuren.nl zich bevinden, waardoor er niet veel gereisd hoeft te worden na aankomst.