Flottielje zeilen Athene 2020

Verschillende vaarroutes en natuurlijk de 'must sees' bezoeken uit de Griekse Oudheid
Informatie aanvragen Flottielje zeilen vanuit Athene naar Poros
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen Athene, Griekenland

Onze Tubber flottieljes in Griekenland hebben Nederlandse begeleiding. Voor flottielje zeilen vanuit jachthaven Kalamaki bij Athene en Lavrion op de Egeïsche Zee, zoals de Cycladen en Saronische Golf, heb je geen vaarbewijs nodig. Er wordt gezeild van zaterdag tot zaterdag en je kunt kiezen tussen 1 week of 2 weken varen. Vanuit Athene organiseren wij diverse flottieljes in Griekenland. Er zijn verschillende routes: de Saronische Golf of de Cycladen. De Saronische Golf, of Golf van Egina, is het gedeelte van de Egeïsche Zee tussen de Griekse schiereilanden Argolis en Attica. De Cycladen zijn 56 grote en kleine Griekse eilanden in de Egeïsche Zee.

U kunt mee met deze gezellige flottielje in de maanden, April, Mei, Juni, Juli en Augustus. Andere maanden zijn op aanvraag.

Alle routes en data kun je vinden op nieuwe pagina 

Flottielje Athene, Saronische Golf 1 week
Flottielje Athene Argo-Saronische Golf 2 weken
Flottielje Athene, Cycladen 2 weken
Flottielje Athene – Kos, via Cycladen 1 week
Speciale flottielje van drie weken vanuit Lavrion
Lavrion - Skiathos – Cycladen - Lavrion.

Zeilklimaat 

Deze regio heeft een uitstekend klimaat om in de zomer te gaan zeilen. De zomers zijn hier lang, warm en droog. Het zeewater heeft al vroeg in het jaar een aangename temperatuur. De wind is behoorlijk constant met windkracht tussen 3 en 5 Beaufort. Eind juli kan de wind toenemen tot 7 Beaufort. Lekker zeilweer dus. Perfect voor mensen die echt willen zeilen.

Flottielje zeilen vanuit Athene in Griekenland

In een flottielje vanuit Athene zeilt u bijvoorbeeld naar de Saronische eilanden Aegina, Poros, Hydra en Spetses. Een ideaal zeilgebied door de korte afstanden, constante en betrouwbare wind en prachtige eilanden. De flottielje start op zaterdag vanuit Kalamaki, de grootste jachthaven van Athene. Je kunt een zeiljacht bareboat huren en zelf meevaren in de flottielje, maar je kunt ook meezeilen op een zeiljacht met schipper. Zeilen in een flottielje is een gezellige en veilige manier om de wateren rond de Griekse eilanden in de Saronische golf te verkennen. Er zijn dagelijks lijnvluchten naar Athene. Vanaf het vliegveld ben je met de bus zonder overstappen in 30 minuten in de haven, wij kunnen een transfer voor je regelen.
 

Onze klanten geven ons een 9!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerard uit Rotterdam.

kiyoh-193x104.png

Voorbeeldroute flottielje Athene

Dag 1: Athene

Bijeenkomst en receptie in het kantoor van de haven. ’s Middags is de schippersbriefing en heb je nog tijd om boodschappen te doen. Om 17.00 uur kun je aan boord van jouw zeiljacht.

Dag 2: Athene - Epidaurus

Na de schippersbriefing varen we weg. Onderweg kun je voor anker gaan in een van de mooie baaien om heerlijk te zwemmen of te snorkelen. In Epidaurus is een prachtig amfitheater, dat bekend staat als het best bewaarde theater uit de Griekse oudheid.

Dag 3: Epidaurus - Vahti

’s Ochtends heb je de tijd om het dorp Epidaurus te verkennen en eventueel het amfitheater te bezoeken. In de middag vertrekken we naar Vathi op het schiereiland Methana. Vathi is een klein dorpje met veel restaurantjes. Door de ligging aan open zee is het water hier heel schoon.

Dag 4: Vahti - Poros

Poros is leuk; de Grieken hier moeten het van de toeristen hebben, maar op de een of andere manier lukt het ze om het authentiek te houden. De straatjes worden er met stoffer en blik schoongeveegd. Hoger de berg op is de plek waar je ‘s avonds een restaurant gaat zoeken; tussen de oude huisjes onder overhangende bloemen vind je de echte Griekse keuken.

Dag 5: Poros - Perdika

Perdika ligt op het eiland Aegina. Wie weet spot je onderweg wel dolfijnen! Je hebt deze dag voldoende tijd om tussendoor voor anker te gaan, rustig te lunchen en een heerlijke duik in zee te nemen.

Dag 6: Perdika - Korfos

Korfos is een kleine havenplaats aan een prachtige baai. Geniet ’s avonds in de kajuit of op het terras van het uitzicht en de zonsondergang.

Dag 7: Korfos - Athene

Terug richting Athene. Tussendoor voor anker en waarom ’s avonds niet gezellig met de hele groep uit eten? Zo kan er nog worden genoten van de laatste gezamenlijke avond.

Dag 8: Athene

Om 9.00 uur is het tijd om van boord te gaan. De reis naar huis gaat beginnen.
 

Nederlandse begeleiding

Natuurlijk is een super geslaagde zeilvakantie afhankelijk van het weer, de zon, de zee en een professionele flottielje begeleiding. Naast gezelligheid is veiligheid uiteraard erg belangrijk tijdens uw zeilvakantie. In Athene zal flottieljeleider Ben je elke dag tijdens je flottielje zeilvakantie ondersteunen.

Flottielje Tubber Leider