Flottielje zeilen Corfu

De gezelligste flottielje zeilvakantie tussen Corfu en het Griekse vasteland
Informatie aanvragen Flottielje zeilvakantie Corfu
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen vanaf het Griekse Corfu


Zeil mee op de Ionische Zee bij Griekenland in een gezellige Nederlandse flottielje. Voor de flottielje zeilvakantie rond Corfu heb je geen vaarbewijs nodig. Hier beleef je een heerlijke zeilvakantie met het groene eiland Corfu aan de ene kant en het Griekse vaste land aan de andere kant. Deze flottielje bestaat uit een breed assortiment van wat oudere kleinere schepen tot de wat grotere en nieuwere familiejachten. Allemaal uitstekend onderhouden zeiljachten om te genieten van een prachtige zeilvakantie. Bij de flottieljes van Corfu vaart een begeleidend schip mee met een ervaren schipper die je kan helpen met alle voorkomende zeilhandelingen en die je toeristische tips geeft over de omgeving. We bezoeken mooie havenplaatsen met gezellige restaurantjes, varen langs prachtige baaien en mooie plekken om te snorkelen. Aan land kun je wandelingen maken langs olijfboomgaarden en leuke dorpjes bezoeken.


Je kunt kiezen tussen 1 week of 2 weken flottielje zeilen. Buiten het hoogseizoen is flottielje zeilen op aanvraag.

 

Nederlandse begeleiding

Natuurlijk is een super geslaagde zeilvakantie afhankelijk van het weer, de zon, de zee en een professionele flottielje begeleiding. Naast gezelligheid is veiligheid uiteraard erg belangrijk tijdens uw zeilvakantie.

 

Vluchten Corfu

Ryanair 
Brussel (BE) -> Corfu
Eindhoven (NL) -> Corfu
Weeze (DE) -> Corfu
Keulen (DE) -> Corfu
 
Transavia
Amsterdam -> Corfu

Betere tickets op andere dagen? Combineer uw zeilvakantie met een hotel.

Zonnige flottielje vakantie

Zeilklimaat Corfu

Corfu heeft een uitstekend klimaat om in de zomer te gaan zeilen. De zomers op Corfu zijn lang, warm en droog. Het zeewater heeft al vroeg in het jaar een aangename temperatuur. De wind is behoorlijk constant met windkracht tussen 3 en 5 Beaufort. Perfect zeilweer dus. Perfect voor beginners en gezinnen met kinderen. 

Voorbeeldroute flottielje Corfu

Uitgangspunt is de vertrekhaven Gouvia Marina op het Griekse eiland Corfu. Vlieg je naar Corfu, dan kunnen wij vanaf het vliegveld een transfer voor je regelen naar de haven. De te varen route is afhankelijk van het weer, de wind en de wensen van de zeilers.

Agios Stefanos

Een mooie blauwe baai recht tegenover Albanië. In de tijd van de dictatuur zwommen hier soms vluchtelingen over. Dit is een mooie plek om voor anker te liggen met gezellige restaurantjes aan de waterkant, leuke winkeltjes en een bruisend nachtleven.

Agni

Bij Agni is ook een prachtige baai, waar we midden in de natuur ankeren. Op roeiafstand zijn drie restaurantjes. Het heldere water maakt dit tot één van de betere plekken om te snorkelen.

Sayiadha

Dit is een kleine vissershaven op het Griekse vasteland. Beroemd om de heerlijke verse gamba’s en vis. In de zomer is hier het modderbad geopend. In het voor- en najaar is het een mooie uitvalsbasis voor een flinke bergwandeling naar het verlaten dorp.

Mourtos, Sivota

Een eilandengroep met prachtige baaitjes om te ankeren, zwemmen en snorkelen. In de haven met boulevard is het ’s avonds erg gezellig. Hier kun je 's avonds kiezen uit vele heerlijke gerechten in de restaurants en op een gezellig terrasje onder het genot van een cocktail de zon in de zee zien zakken.

Rondom Paxos:

Lakka

De meest noordelijke baai van het eiland Paxos. Na een oversteek met meestal een stevig windje is dit een mooie beschutte baai om voor anker te gaan. Lakka is een pittoresk dorpje met prima restaurantjes, terrassen aan de haven en ook ’s avonds is het er nog tot laat gezellig. Maak de volgende dag een leuke ochtendwandeling door de olijfboomgaarden naar Longos waar je al vroeg een cappuccino kunt drinken aan de haven.

Gaios

Een mooie doorvaart naar een levendig dorpje, toeristisch, maar op een leuke manier! Het is één van de betere plekken voor souvenirs en sieraden en tevens een goed vertrekpunt voor een mooie wandeling.

Mongonissi

Een paradijsje voor gezinnen met kleine kinderen. Zo is er een zandstrandje met ondiep water en een terras onder de olijfbomen waar de hele dag hapjes en drankjes geserveerd worden. In de avond kun je lekker gaan eten en na afloop Grieks dansen. Vanuit Mongonissi kun je vroeg in de ochtend naar Emerald Bay varen, de mooiste snorkelbaai van Anti Paxos.

Parga

Een toeristisch, maar ook gezellig en pittoresk stadje op het vasteland van Griekenland. De boot ligt hier aan het andere eind van de baai, vlakbij een lang zandstrand. Er is een watertaxi naar de stad.

Two Rock Bay

Een prachtige verlaten baai met adembenemend mooie natuur. Ga heerlijk snorkelen en met de bijboot de bijzondere grotjes ontdekken. Hier zijn geen restaurants, 's avonds gebruiken we een gezamenlijke maaltijd of je kunt een keer met de eigen bemanning aan boord koken.

Petriti

Authentieke vissershaven aan de zuidoostkust van Corfu. Hier is het leven stil blijven staan en ben je getuige van het Griekse vissersleven. Met op het menu uiteraard verse vis.

Kalamas Baai

We meren af aan het zandstrand. Hier kun je waterskiën en paragliden. De kinderen kunnen met z'n allen op een grote banaan, dat is gegarandeerd dikke pret. De avond is een goede gelegenheid voor een barbecue op het strand en een bonte avond rond het kampvuur. Vrijdag varen we terug naar Gouvia Marina. Vrijdagavond wordt het zeiljacht officieel ingeleverd, maar je kunt nog overnachten op de boot tot zaterdagochtend.
 

Onze klanten geven ons een 8.9!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerard uit Rotterdam.
kiyoh-193x104.png