Flottielje zeilen Fethiye

Zonnige zeilvakanties en gezellige flottieljes met korte vaarafstanden.
Informatie aanvragen Flottielje Fethiye Turkije

Flottieljes vanuit Fethiye, Turkije

Zeilen voor de Turkse kust, dat is genieten van de zon, warm en helder zeewater, natuur en cultuur. Fethiye is een leuk, typisch Turks plaatsje aan de voet van de berg Mendos, onderdeel van het Taurus-gebergte. Van hieruit zeil je korte zeiltochten richting Gocek, Kalkan, Kas of Kekova Roads, bekend van de sarcofagen. Het klimaat in Turkije is vergelijkbaar met Griekenland, soms iets warmer en met een droge zomer. De windkracht is tussen de 4 en 6 Beaufort en de verkoelende bries maakt van Turkije een heerlijke plek om te zeilen!

Vertrekdata flottieljes Fethiye

De flottieljes vanuit Fethiye in Turkije varen van zaterdag tot zaterdag.

Voorbeeldroute flottielje Fethiye Golf

Dag 1: Fethiye

Aankomst in de haven, kennismaken met de flottieljeleiding en jouw schip, tijd om boodschappen te doen en 's avonds gezellig eten in een van de lokale restaurantjes.

Dag 2: Fethiye - Tersane eiland (12 mijl)

Eerst een briefing in MOD-restaurant in de marina om 09.00 uur. Je krijgt van de flottieljeleiding uitvoerig informatie over de aanlegplaatsen, het weer en andere wetenswaardigheden. Daarna zeilen we naar Tersane Eiland (12 mijl). Op dit eiland zijn tal van overblijfselen uit Lycische en Byzantijnse tijden. De flottieljegasten kunnen elkaar leren kennen tijdens het punchfeest!

Dag 3: Boynuz Buku (3 mijl)

Een grote, goed beschermde baai met veel groene bomen. Je kunt naar de waterval wandelen en 's avonds eten in de mooie tuin van het restaurant.

Dag 4: Karacaören (15 mijl)

Hier vinden we een goede ankerplaats, aan de ene kant beschermd door rotsen en in het zuiden door een rif. Met de rubberboot gaan we aan wal voor het diner. Veel van de gerechten worden bereid in een houtoven.

Dag 5: Vrije zeildag

Een populaire bestemming is Göcek (17 mijl), een levendig stadje met een aantal jachthavens waaronder een gemeentelijke jachthaven. Verder vind je hier veel restaurants en winkels, sommige heel chic. Onderweg kun je heerlijk in een mooie baai zwemmen en ergens lekker gaan lunchen.

Dag 6: Wall Bay (8 mijl van Göcek)

Een prachtige baai, bijvoorbeeld om te snorkelen in het heldere water. Hier kun je Lycische graven of een Byzantijnse hamam (Turks bad) bezoeken of een oude windmolen op ongeveer een uurtje lopen. Het overdekte restaurant ligt aan de waterkant.

Dag 7: Fethiye Ece Marina (14 mijl)

Terugvarend naar de haven in Fethiye organiseren we bij voldoende deelname een kleine regatta. 's Avonds genieten we gezamenlijk van het diner in een leuk restaurant in de bazaar.

Voorbeeld westroute Fethiye Ekincik

Dag 1: Fethiye

Aankomst in de jachthaven, kennis maken met de flottieljeleiding en inchecken op jouw zeiljacht, tijd om boodschappen te doen en ’s avonds gezellig eten in een restaurant.

Dag 2: Fethiye - Tomb Bay (13 mijl)

Eerst een briefing in het MOD restaurant in de marina om 09.00 uur. Je ontvangt van de flottieljeleider uitgebreid informatie over de aanlegplaatsen, het weer en andere wetenswaardigheden. Daarna zeilen we naar Tomb Bay, een van de vele mooie baaien bij Fethiye en alleen per boot bereikbaar. Bij het binnenvaren zie je de Lycische rotsgraven. Tijdens het punchfeest kunnen de flottieljegasten elkaar leren kennen. Geniet van de gastvrijheid en het diner in het restaurant en daarna van een drankje bij het kampvuur.

Dag 3: Kapi Creek (4 mijl)

Alweer zo'n prachtige, goed beschutte baai die alleen per boot te bereiken is. Aan wal is een restaurant. Op ongeveer een uur lopen zijn oude ruines te bezichtigen.

Dag 4: Ekincik (29 mijl)

Van hieruit kun je interessante excursies maken, bijvoorbeeld naar het schildpaddenstrand, de ruïnes van Caunos, rotsgraven in het stadje Dalyan en modderbaden.

Dag 5: trip in Ekincik of vrij zeilen

Deze dag kun je naar keuze besteden aan een (halve) dagtrip in Ekincik of door zelf te gaan zeilen. Wil je de Ekincik-trip doen van een halve dag, dan is er een bezoek aan het schildpaddenstrand, de ruïnes van Caunos, de rotsgraven en een korte stop in het plaatsje Dalyan. Terug in My Marina in Ekincik om 13.00 uur. Je kunt ook kiezen voor de dagtrip tot 17.30 uur, dat is inclusief lunch in Dalyan, naar de modderbaden en een strandstop om te zwemmen. Vraag naar de actuele excursieprijzen. De Marina in Ekincik vraagt een kleinere dagvergoeding voor elektriciteit en water als je in het restaurant eet. Informeer naar de actuele prijzen.
Wil je zelf vrij zeilen dan kun je onder andere naar Marmaris (20 mijl), Ciftlik (18 mijl) of Sarsala/Gocek in de Fethiye baai (31 mijl). In Marmaris en Gocek moet je havengeld betalen.

Dag 6: Sarsala (31 mijl vanaf Ekincik, 45 mijl vanaf Ciftlik/Marmaris)

Dit is een van onze favoriete baaien rond Fethiye met een goede steiger en moorings. Klim naar de top van de heuvel voor een prachtig uitzicht over de baai.

Dag 7: Fethiye Ece Marina (14 mijl)

Terug naar de haven in Fethiye. 's Avonds genieten we van een laatste diner samen in een leuk restaurant in de bazaar en is er tijd om nog even in de stad rond te kijken.