Flottielje zeilen Mallorca

Ook in het voor- en najaar fantastisch zeilweer met aangename temperaturen

Dit flottielje zeilt uit van 1 juli tot 23 september 2017.

Informatie aanvragen Flottielje Zeilvakantie Mallorca

1 of twee weken flottielje zeilen rond Mallorca

Flottielje zeilen Mallorca. Tubber organiseert dit jaar wederom vanuit de haven van Palma de Mallorca een leuke flottielje in samenwerking met Sunsail. Dit flottielje zeilt uit van 1 juli tot 23 september 2017.

Vertrekdata flottielje zeilvakantie Mallorca 2016

Dit flottielje zeilt uit van 1 juli tot 23 september 2017.

Bereikbaarheid

Je kunt goedkoop en snel vliegen met Vueling, Ryanair en Transavia. De vluchten zijn beschikbaar vanaf Eindhoven, Brussel, Amsterdam, Groningen, Bremen en Weeze airport. Genoeg keuze dus.

Palma de Mallorca

Onze thuishaven in Palma is bij de Real Club Natica de Palma (De Koninklijke jachtclub van Palma) erg dichtbij bij het gotische kathedraal en citadel van Palma. Binnen 5 minuten ben je in het centrum, om alvast lekker te genieten van een drankje en de Spaanse keuken.

Welke ervaring heb ik nodig?

Een ICC (International Certificate of Competence) is verplicht om te kunnen zeilen in de Belearen. Maar indien u kiest voor een jacht met schipper, heeft u geen ICC nodig.
 

Voorbeeldroute 1 week flottielje Mallorca

Za:   Aankomst te Palma de Mallorca en vanaf 15:00 – 18:00 inchecken a/b.
Boodschappen doen en kennismaking met overige flotillagangers.

Zo:  10:00 uur, eerste flotilla briefing. Een tocht van 25 NM van Palma via de zuidkust oostwaarts naar Sa Rapita. Onderweg zijn vele ankerplaatsen en vele baaien met o.a. het populaire Cala Pi. Iets voorbij Sa Rapita het pachtige strand van Es Trenc met zijn witte duinen en naaldbomen. De nacht brengen we door in haven van Sa Rapita of voor anker in de baai.

Ma:  Van Sa Rapita naar het eiland Cabrera. Cabrera is een beschermd natuurgebied, waar voor de flotilla 2 nachten ankerboeien zijn gereserveerd. De tocht naar Cabrera is slechts 13 NM, zodat er die dag en de volgende dag volop genoten kan worden van dit prachtige eiland met zijn vele baaien en kristalhelder water.

Di:   Cabrera

Wo:  Van Cabrera naar de zuidoost kust van Mallorca. Een tocht van ongeveer 22 NM. We zeilen langs vele baaien, cala’s en coves, zoals Cala Antagora, Cala des Marmol, Cala S’Almonia en Cala d’Or, waar we in de marina overnachten of voor anker gaan in de baai van Porto Colom.
 

Do:   Van Cala d’Or naar Colonia de Sant Jordi. Een tocht van ongeveer 20 NM. We varen weer langs de zuidoost kust en kunnen  een aantal Cala’s aandoen  die we nog niet ontdekt hebben. Overnachting voor anker in de baai van Colonia de Sant Jordi.


Vr:   Met 25 NM de laatste zeildag van deze één-weekse flotilla. Terug naar onze vertrekhaven Palma. Nog een dag genieten van de mooie stranden en baaien aan de ZW-kust. Nog een avond doorbrengen met de flotilla lotgenoten. De nacht kan aan boord worden doorgebracht.

Za:   Vanaf 09:00 uur moeten de schepen weer beschikbaar zijn voor de verhuurder.

-  Eventuele schipper: ''De schipper eet en drinkt met de pot mee'' & heeft een eigen hut op het jacht.


Mooie baai dichtbij Palma

Voorbeeldroute 2-weekse flottielje Mallorca

Za: Aankomst Palma de Mallorca. Rond 17:00 uur kan er ingecheckt worden. Daarnaast kan de zaterdag tevens benut worden om boodschappen te doen kennis te maken met de overige flottieljegasten.

 

Zo:  Palma - Sa Rapita 23 NM. Rond 10:00 uur eerste briefing. We gaan vandaag naar Sa Rapita aan de zuidkust. Onderweg zijn vele ankerplaatsen in prachtige baaien en Cala’s. Met name Cala Pi is erg populair. De nacht brengen we door in de marina of in de baai van Sa Rapita.

Ma:  Sa Rapita - Cabrera 14 NM. Via het prachtige strand van Es Trenc met zijn witte duinen en naaldbomen zeilen we naar het eiland Cabrera. Voor de komende 2 nachten zijn mooring boeien gereserveerd in een van de baaien van het beschermde natuurgebied van Cabrera.

Di:  Cabrera. Een dag om zelf in te vullen. Wilt u het eiland verkennen? Of gaat u liever zeilen? Alles is mogelijk. Een echte relax dag rondom Cabrera met zijn vele schitterende baaien en kristalheldere wateren.
 

Wo: Cabrera - Porto Petro 20NM. Gelegen in het Zuidoosten van Mallorca, net iets onder het bekende Cala D'Or, ligt Porto Petro. Een klein, gezellig vissersdorpje. Door de mooie haven, de stranden en het Mondrago Natural Park (wat zich vlakbij bevindt) begint het steeds populairder te worden.

 

Do:  Porto Petro - Porto Cristo 15 NM. Anders dan veel andere plaatsen op Mallorca is Port Cristo niet afhankelijk van toerisme. Het dorp beschikt over een aardige vissersvloot. Ook de Mallorcaanse parels worden voor een deel hier geproduceerd. Porto Cristo staat tevens bekend om zijn grotten.

 

Vr:  Porto Cristo - Menorca Mahon 53 NM. Vandaag de langste zeildag. Een prachtige oversteek naar het mooie eilan Menorca. Één van de grootste attracties van de stad is zijn natuurlijke haven. Daarnaast heeft Menorca een tal van bezienswaardigheden. Musea, kerken, traditionele markten, opera huizen, etc. Het Plaça d’Espanya is hét plein waar zich interessante historische gebouwen omheen bevinden.

 

Za:  Menorca Mahon - Ses Salines (Menorca) 22NM. De idyllische baair van Ses Salines is lang en breed met een smalle opening naar de zee. Ses Salines is een klein dorpje, weg van het toerisme, waar het leven draait om het strand, de winkel op de hoek en de lokale bars.


Zo: Ses Salines (Menorca) - Ciutadella de Menorca  23NM. Wederom een mooie plaats met een hitorisch centrum. Het dorp biedt diverse barokke en gotische kerken, mooie paleizen en de gezellige Spaanse pleinen.

 

Ma: Ciutadella de Menorca - Port de Pollenca 35 NM. Vandaag gaan we naar het gezellige Port de Pollenca. Kleinschalig en toeristisch, maar zeker niet massaal. Het biedt betaalbare, locale restaurantjes aan de boulevard en op het plein, waar erg goed gegeten kan worden. Tevens veel gezelligheid in barretjes en op de terrasjes.

 

Di: Port de Pollenca - Soller 36 NM. Je voelt je geen toerist maar onderdeel van een traditioneel Mediterraans schouwspel. Laat de Tren de Sóller, een legendarische houten tram uit 1912, je vanuit de haven naar het gezellige stad Soller brengen. Niet minder bijzonder is  Puerto Soller (met een prachtig uitzicht bij de vuurtoren).

Woe: Soller. Vandaag een dag, vrij om in te vullen. Wilt u liever Soller stad bezoeken, of er toch nog even tussenuit met de boot, beide is mogelijk. We brengen de avond nog door in Soller.

Do: Soller - Sant Elm 23 NM. Het prachtige Sant Elm, ook wel bekend als San Telmo in het Spaans). Een erg mooie plek, gelegen in de uiterst zuidwestelijke hoek van Mallorca. Met uitlopers van de Tamuntana bergen achter je, prachtig kristalhelder water voor je en de nodige palmbomen, heeft het zeker een Caribbean-achtige sfeer.

Vrij: Sant Elm - Palma. Vandaag nog even genieten van de laatste zeiltocht, weer terug richting Palma. Onderweg komen we genoeg mooie baaien tegen waar we nog even lekker voor anker kunnen om lunchen / zwemmen / snorkelen.

Za: Helaas zit de fantastische zeiltrip erop. Terugkijkend op een heerlijke zeilvakantie gaan we vandaag weer richting huis.

 

-  Flottieljebijdrage: 175,00 EUR per week.
-  Eventuele schipper: ''De schipper eet en drinkt met de pot mee'' & heeft een eigen hut op het jacht.