Flottielje zeilen Orhaniye

Een rustgevende zeilvakantie, weg van de drukte en het massatoerisme.
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Turkije Orhaniye

Flottieljes vanuit Orhaniye in Turkije

Flottielje zeilen bij Orhaniye betekent een rustgevende zeilvakantie, weg van de drukte en het massatoerisme. De stad Orhaniye ligt aan de schitterende Lycische kust in het Turkse district Marmaris. Orhaniye kenmerkt zich door een relaxte levensstijl en grote gastvrijheid. Je kunt er verrukkelijk eten. In een flottielje vanuit Orhaniye ontdek je de prachtige kust, het landschap en de authentieke cultuur van Turkije.

Orhaniye heeft een mediterraan klimaat met het hele jaar door aangename temperaturen, die 's zomers kunnen oplopen tot boven de 30 graden. Ook de watertemperatuur is heel aangenaam, in de zomermaanden gemiddeld 23 graden!

Vertrekdata vanuit Orhaniye

De flottieljes vanuit Orhaniye in Turkije vertrekken het hele zeilseizoen wekelijks  op zaterdag, waarbij je kunt kiezen uit 2 verschillende flottieljeroutes welke om en om gezeild gaan worden. Je kunt ook 2 weken flottielje zeilen en krijgt dan tips om mooie plekken te bezoeken op de vrije zeildagen, waarna je je op een afgesproken plaats weer bij de vloot voegt.

Voorbeeldroutes vanuit Orhaniye in Turkije

Vanuit Orhaniye heb je keuze uit 2 flottieljeroutes, de Hisaronu Golf of de Yesilova Golf.
 

Vaarroute flottielje Orhaniye - Hisaronu Golf

Dag 1: Orhaniye

Aankomst in de haven, inschepen en de boot leren kennen, flottieljeleiding ontmoeten, boodschappen doen en 's avonds eten in een van de gezellige restaurantjes.

Dag 2: Orhaniye - Dirsek (10 mijl)

Eerst een briefing in Palmiye Hotel en Marina. Je krijgt informatie over het gebied, de vaarroute, het weer en algemene zaken wat wel of niet te doen. Daarna zeilen we naar Dirsek, een prachtige baai die alleen per boot bereikbaar is. Hier is een restaurant dat bekend staat om zijn jumbogarnalen met knoflook en andere lekkere visgerechten. Je kunt hier zwemmen in mooi helder water en 's avonds genieten van de sterrenhemel.

Dag 3: Datca (15 mijl, havengeld)

Dit is de grootste plaats die we aandoen, met een gevarieerd aanbod restaurants, bars en levendige discotheken. Vlakbij in het oude Datca kun je winkelen en bijvoorbeeld een mooi tapijt kopen of een bezoekje brengen aan de hamam (Turks bad).

Dag 4: Palamut (14 mijl)

Adamik Restaurant ligt in deze kleine, goed beschermde haven die slechts een aantal mijlen verwijderd is van de kaap van Knidos.

Dag 5: Bozburun (28 mijl)

Een leuk dorpje in een rustige omgeving temidden van hoge bergen en oorspronkelijk een centrum voor sponsduikers. Het restaurant Aphrodite is alleen over water te bereiken.

Dag 6: Selimiye (16 mijl, havengeld)

Dit pittoreske vissersdorpje ligt in een grote baai omgeven door heuvels met een dicht dennenbos. Hier zijn verschillende restaurants.

Dag 7: Orhaniye (8 mijl)

Terug naar de haven. 's Avonds een afscheidsdiner in het restaurant van het Palmiye Hotel en Marina, waarna je kunt genieten van een drankje aan de bar bij het zwembad.
 

Vaarroute flottielje Orhaniye - Yesilova Golf

Dag 1: Orhaniye

Aankomst in de haven, inschepen en de boot leren kennen, de flottieljeleiding ontmoeten, tijd om boodschappen te doen en 's avonds eten in een van de gezellige restaurantjes.

Dag 2: Orhaniye - Sailors Paradise (9 mijl)

Eerst een briefing in Palmiye Hotel en Marina. Je krijgt informatie over het gebied, de vaarroute, het weer en algemene zaken zoals wat je wel en niet moet doen. Daarna zeilen we naar Sailors Paradise. Zoals de naam al doet vermoeden, is dit een prachtige baai. Het restaurant, waar je heerlijk kunt eten, bevindt zich in een oud stenen gebouwtje en is alleen per boot bereikbaar.

Dag 3: Bozukkale (14 mijl)

Een unieke baai met ruïnes uit het oude Loryma. Restaurant Ali Baba is eveneens alleen per boot bereikbaar. Vanaf hier is het slechts een korte wandeling naar de citadel ruïnes. Bozukkale betekent 'gebroken kasteel' in het Turks.

Dag 4: Serce (4 mijl)

Een grote fjordachtige baai. Net buiten de baai hebben onderwaterarcheologen vele glazen voorwerpen uit een 11e eeuws Byzantijns wrak geborgen die nu in het museum in het kasteel van Bodrum tentoongesteld zijn. Bij Kaptan Nemo's Farm Restaurant is een winkel waar biologische groenten, fruit, olijfolie, enz. te koop zijn.

Dag 5: Sogut (19 mijl)

Een adembenemend mooie locatie. Neem je duikbril en snorkel mee, want vlakbij het kleine strand van Octopus Restaurant kun je oude amfora's op de zeebodem zien liggen. Maar niet aanraken! Het is strikt verboden om antiquiteiten uit Turkije mee te nemen.

Dag 6: Selimiye (18 mijl, havengeld)

Dit is een pittoresk vissersdorp, gelegen in een grote baai omgeven door heuvels dichtbegroeid met dennenbos. Hier zijn verschillende restaurants.

Dag 7: Orhaniye (8 mijl)

Terug naar de haven van vertrek. Een laatste diner ter afscheid gebruiken we in het restaurant van het Palmiye Hotel en Marina. Daarna kun je genieten van een drankje bij het zwembad.