Flottielje zeilen Zaton /Sibenik

Aanleggen in havens met uitstekende faciliteiten en cultuur opsnuiven vanuit Zaton vlakbij Sibenik
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Kroatie
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen vanuit Zaton in Kroatië

Een flottielje zeiltocht vanuit Zaton (bij Sibenik) in Kroatië spreekt tot de verbeelding. De flottielje vaart onder andere langs prachtige eilanden en stille baaien waar je prima voor anker kunt gaan. Je ziet de mooiste stukken zee en prachtige eilandjes waar je stil van wordt. En elk eiland is weer anders. Deze zeilvakantie zul je niet snel vergeten!

Het gebied kent ook mooie dorpen met goede havens. Ongeacht de weersomstandigheden zijn er talloze mogelijkheden voor een prachtige zeilvakantie. Deze flottielje is zeer geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Er wordt dan ook altijd rekening gehouden met het aantal te varen zeemijlen. Wil je liever in de regio van Split zeilen, lees hier meer over onze flottielje in de regio Trogir en Split.
 
Flottielje zeilen Kroatie

Voorbeeld noordroute Zaton

Zaton ligt dichtbij Skradin, midden in het Nationaal Park van de Krka Watervallen. Dichtbij ligt ook de stad Sibenik, rijk aan culturele historie. De haven ligt aan de Krka rivier. Eenmaal de rivier en het kanaal bij Sibenik uitgevaren, ontvouwt zich een wereld van talloze verspreid liggende eilanden: de Kornati archipel.

Zaterdag:

Aankomst in de haven en inchecken, kennismaken met de flottieljeleiding, de laatste zaken voorbereiden en uitrusten.

Zondag: Zaton – Prvic Luka, 9 mijl

’s Ochtends na de schippersbriefing, zeilen we over het kanaal richting Prvic. De tocht naar Prvic is een ware tijdreis in het verleden. In Prvic ervaar je de eilandstad zoals deze in het verre verleden werkelijk ooit was. De haven zelf is prachtig maar ook het dorpje Sepurine is zeker het bezoeken waard. ’s Avonds gaan we gezamenlijk dineren in een van de typische en traditionele aanwezige konobas.

Maandag: Prvic Luka – Zminjak, 14 mijl

Deze dag varen we van Prvic naar Zminjak en kun je verder genieten van de prachtige Kornati archipel. De Kornaten bestaan uit 140 eilanden, waarvan 110 eilanden tot het Nationaal Park behoren. Deze eilanden kennen geen inwoners; er zijn slechts enkele vakantiehuizen, kerkjes en Kroatische konobas (restaurantjes) te vinden.

Dinsdag: Zminjak – Sali, 20 mijl

We varen van Zminjak richting Sali. Sali is een toeristische stad op Dugi Otok met een duizend jaar oude geschiedenis in de visserij. De stad is omgeven door heuvels, velden, kleine en grote baaien, inhammen en eilandjes. De stranden zijn voornamelijk rotsachtig, maar er is ook een prachtig zandstrand aan de noordkant van het eiland genaamd Saharun.

Woensdag: Sali - Telascica, 9 mijl

De baai van Telašćica die diep het land inloopt, is een van de meest geliefde plekken voor zeilers, want zelfs tijdens een sterkste storm is daar een beschutte baai te vinden. Tussen de baai en de kliffen in bevindt zich prachtige kleine en zeer zoute meer Mir.

Donderdag: Telascica – Murter, 28 mijl

We zeilen richting Murter, een van de eilanden die boven de anderen uitsteekt, met een oppervlakte van 18 vierkante kilometer. Murter is een eiland met vissers, olijfgaarden en scheepsbouwers. Murter is een van de duizend eilanden van Kroatië en het eiland is verbonden met een brug naar het vasteland.
Het eiland is verbonden met het vasteland van Kroatië middels een draaibrug. Het is het grootste en dichtste bij de kust gelegen eiland in de omgeving. (Meer informatie: http://www.eurorelais.nl/vakantiewoning-vakantiehuis/kroatie/eiland-murter#ee1f7dae)

Vrijdag: Murter – Zaton, 20 mijl

Vandaag gaan we weer terug richting Zaton. Genieten van de laatste zeildag met wellicht nog een leuke stop voor anker om te zwemmen of te snorkelen.

Zaterdag: Zaton – huis...

Rond 9 uur zullen we het jacht verlaten en helaas weer koers zetten richting huis, terugkijkend op een prachtige zeilvakantie!

 

Zeilklimaat Kroatië

Kroatië heeft een mild klimaat. In de zomer is het zo’n 30 graden. Hier waait de Meastral. De windkracht is matig, 3 tot 4 Beaufort. In mei en juni waait het iets harder, in juli en augustus wat minder, ideaal voor flottieljes.

Periode 2021

We zeilen in de periode van juli tot september deze prachtige flottielje vanuit Zaton met korte afstanden perfect voor gezinnen die willen zeilen maar ook lekker zwemmen en lunchen in prachtige baaien.  

Bekijk de 
zuidroute vanuit Zaton.

Flottieljehavens Zaton

De meeste havens waar we zullen aanmeren tijdens de flottielje vanuit Zaton, beschikken over goede faciliteiten en veilige ligplaatsen waar je kunt rekenen op vers water en proviand. Ook zijn er goede restaurants. Op andere avonden gaan we voor anker in een afgezonderde baai en genieten van een heerlijke barbecue onder de sterren.
 

Onze klanten geven ons een 9!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerard uit Rotterdam.
kiyoh-193x104.png

Nederlandse begeleiding

Natuurlijk is een super geslaagde zeilvakantie afhankelijk van het weer, de zon, de zee en een professionele flottielje begeleiding. Naast gezelligheid is veiligheid uiteraard erg belangrijk tijdens uw zeilvakantie. In Zaton Kroatie zal flottieljeleidster Kristel je elke dag tijdens je flottielje zeilvakantie ondersteunen.
 

Kristel

flottieljeleidster-(7).jpg