Flottielje zeilen Kornati archipel

De Kornaten zijn een uniek eilandenrijk, maar vergeet ook de Krka watervallen niet
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Kroatie Tubber
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen vanuit Zaton in Kroatië

Vertrekt jouw flottielje vanuit Zaton dichtbij Sibenik, dan kun je naar Zadar vliegen dat zo'n 30 km ten zuidoosten ligt. Reis je met de auto vanuit Nederland, dan is het vanaf het midden van het land ca. 1600 km. Zaton ligt vlakbij Skradin, midden in het park van de Krka watervallen. De vertrekhaven van de flottielje ligt aan de Krka rivier. Wanneer je de Krka en het kanaal van Sibenik afvaart kom je terecht in het prachtige gebied van de Kornati eilanden. De Kornati archipel is een sensationeel mooi gebied met pakweg 140 eilandjes. Hier vind je veel afgelegen baaien, mooie haventjes om aan te meren en authentieke dorpjes om te bezoeken. Flottielje zeilen Sibenik Zaton Kroatie

Vertrekdata flottieljes zuidroute Zaton 2021

We zeilen bijne de hele zomer deze mooie flottielje zeilvakantie vanuit het pittoreske Zaton. Wil je echter liever 2 weken zeilen, geen probleem. Dit jaar hebben we ook een twee-weekse gezinsflottielje. 
.
U kunt ook beide routes na elkaar boeken. Bekijk ook de noordroute vanuit Zaton.
 

Zeilklimaat Kroatië

Kroatië heeft een mild klimaat. In de zomer is het zo’n 30 graden. Hier waait de Meastral. De windkracht is matig, 3 tot 4 Beaufort. In mei en juni waait het iets harder, in juli en augustus wat minder, ideaal voor flottieljes.

Voorbeeld zuidroute Zaton

Een schitterende route naar de Kornati archipel. Alle havens beschikken over goede en veilige faciliteiten. In de havenplaatsjes zijn vaak leuke lokale restaurants waar je lekker kunt eten of waar we met z'n allen gezellig naartoe kunnen gaan. Ook is er in alle havens vers water en proviand te krijgen. Wanneer we niet in een haven verblijven, kunnen we ervoor kiezen om in een mooie baai te ankeren en 's avonds op het strand onder de sterren met zijn allen te genieten van een maaltijd. En misschien hebben we zelf wel verse vis gevangen!

Zaterdag: haven Zaton

Aankomst in de haven van Zaton. Meestal kun je vanaf 17.00 uur inchecken op jouw zeiljacht. Verder is er tijd om kennis te maken met de andere flottieljezeilers en natuurlijk de flottieljeleiding.

Zondag: Zaton – Zlarin, 9 mijl

's Ochtends beginnen we met de schippersbriefing. Elke dag begint met een schippersbriefing en uitleg over de route die deze dag gevaren wordt. Vandaag hijsen we voor het eerst de zeilen en varen over de Krka rivier en het kanaal van Sibenik richting Zlarin. Via de rivier en het kanaal varen we de Adriatische zee op. Eenmaal aangekomen in de haven van Zlarin gaan we met de gehele vloot uit eten in een van de lokale restaurantjes.

Maandag: Zlarin – Primosten, 10 mijl

Omgeven door zeven kleine eilandjes is Primosten een prachtige plek, waar zon, zee en steen hand in hand gaan en de natuur die niemand onverschillig laat. Primosten heeft zich ontwikkeld tot één van de meest bezochte plaatsen in de bestemming Dalmatië. ’s Avonds kun je genieten in een van de ca. 50 restaurantjes. Het proeven van de beroemde lokale rode wijn, Babic, is een must. Deze wijn wordt geproduceerd uit de autochtone druivensoort in de beroemde wijngaarden van Primosten.

Dinsdag: Primosten – Kaprije, 13 mijl

Na het wakker worden is er eerst tijd voor een frisse duik en een ontbijt in de heerlijke ochtendzon van de Middellandse zee. Hierna zullen we de zeilen hijsen en varen we richting Kaprije. Onderweg zullen we ergens ankeren en gezellig lunchen, ook is er dan tijd om te zwemmen en snorkelen of om lekker te zonnen op het dek.

Woensdag: Kaprije – Tribunj, 7 mijl

Tribunj is een typisch Dalmatische stad en de haven op het schiereiland, met smalle straatjes en dicht op elkaar gebouwde huizen en staat bekend om de schoonste zee aan de Adriatische kust. De bewoners leven voornamelijk van het toerisme, de landbouw en de visserij. De heldere blauwe zee en de rijke flora en fauna maken het een ideale plek om te zwemmen en voor onderwater safari’s.

Donderdag: Tribunj – Zirje, 14 mijl

Het landschap van Zirje is gelijk aan de andere Kornati eilanden met veel rotsen en schaarse vegetatie. De naam Zirje komt van zir, dat ‘eikel’ in het Kroatisch betekent. Voorheen was er namelijk een overvloed aan eikenbomen op het eiland.

Vrijdag: Zirje – Zaton, 17 mijl

De laatste echte zeildag gaan we terug richting onze vertrekhaven Zaton. Tussendoor ankeren we nog een laatste keer voor een gezamenlijke lunch en is er tijd om een duik te nemen en te snorkelen. 's Avonds is het de bedoeling om met alle flottieljedeelnemers naar een restaurant te gaan en de afgelopen vakantie nog eens door te nemen.

Zaterdag:

Tijd om de koffers te pakken en terug te vliegen naar Nederland. We beloven je dat je kunt terugkijken op een onvergetelijke zeilvakantie!
 

Onze klanten geven ons een 9!

Jullie krijgen een dikke 11 van ons. We verheugen ons alweer op Griekenland komende zomer. Tim uit Almere
kiyoh-193x104.png

Nederlandse begeleiding

Natuurlijk is een super geslaagde zeilvakantie afhankelijk van het weer, de zon, de zee en een professionele flottielje begeleiding. Naast gezelligheid is veiligheid uiteraard erg belangrijk tijdens uw zeilvakantie. Vanuit Zaton gaat Kristel u elke dag tijdens uw flottielje zeilvakantie ondersteunen.

flottieljeleidster-(7).jpg

Flottielje Zeilen Kroatie