Flottielje zeilen Turkije

Turkije heeft voor elk wat wils, of het nou een bruisend nachtleven is of de rust van de schiereilanden en baaien
Informatie aanvragen

Flottielje zeilen Turkse kust

Turkije is een echte aanrader voor flottielje zeilen. Tubber biedt hier de grootste huurvloot voor een zeiljacht of catamaran naar wens. De Turkse kust is prachtig om te zeilen en je vindt er nog veel bezienswaardigheden uit de Griekse cultuur. Turkije heeft voor elk wat wils, of het nou een bruisend nachtleven is of juist de rust van de schiereilanden en mooie baaien.

Het klimaat in Turkije is vergelijkbaar met Griekenland, soms iets warmer. Turkije kent een warme en droge zomer, de windkracht varieert meestal tussen 4 en 6 Beaufort. Vaak maakt een verkoelende bries het zeilen hier zeer aangenaam.

Flottieljes in Turkije

Tubber organiseert verscheidene flottieljes in Turkije. De flottieljes vertrekken vanuit havens in Fethiye, Marmaris en Orhaniye en er is keuze uit verschillende vaarroutes. De flottieljes vanuit Fethiye en Orhaniye varen het hele seizoen, van mei tot en met oktober. Er wordt gezeild van zaterdag tot zaterdag, maar twee weken boeken is ook mogelijk.

Flottielje routes in Turkije

Bij de locaties vindt je de vertrekdata van de flottieljes en voorbeelden van de te zeilen routes.
Flottieljes vanuit Fethiye
Flottieljes vanuit Marmaris
Flottieljes vanuit Orhaniye

Zo leuk is flottielje zeilen

Flottielje zeilen is een sociale manier om nieuwe vaarwateren en andere zeilers te leren kennen. Je bent zelf schipper op je eigen jacht. ‘s Ochtends tijdens de schippersbriefing spreek je af waar je die dag naartoe zeilt. In de flottielje vaart een begeleidend schip mee met een ervaren schipper die je kan helpen met allerlei zaken. Bijvoorbeeld bij het ankeren, met weerberichten of hoe je de route het beste kunt varen. De schipper kent het vaargebied, de weersomstandigheden en de havens op zijn duimpje. Bovendien weet hij waar goede restaurants zijn en welke bezienswaardigheden de moeite waard zijn, zodat je niks hoeft te missen. We varen met maximaal 10 schepen in een flottielje, zodat we ook de kleinere havens aan kunnen doen.
In een flottielje zeilen vaak beginnende zeilers of gezinnen met kinderen mee, zij kunnen op een veilige manier vaargebieden leren kennen. Maar een flottielje biedt ook de ervaren zeiler een leuke en relaxte watersportvakantie. Het zeilen in een vloot en 's avonds bij elkaar komen, brengt een hoop gezelligheid met zich mee.