Flottielje zeilen Corfu in de herfst

Leuke flottielje zeilvakanties in Griekenland tijdens de herfstvakantie
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Corfu
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen Corfu

Voor flottielje zeilen rond het Griekse Corfu heb je geen vaarbewijs nodig. Ga mee op deze gezellige Nederlandse budgetflottielje voor een heerlijke zeilvakantie op de Ionische Zee bij het Griekse Corfu met aan de ene kant het groene eiland en aan de andere kant het vasteland van Griekenland.
Deze flottielje bestaat uit een breed assortiment van wat oudere kleinere schepen tot de wat grotere en nieuwere familiejachten. Allemaal uitstekend onderhouden zeiljachten waarmee je van een prachtige zeilvakantie kunt genieten. Met de flottielje vaart een begeleidend schip mee met een ervaren schipper die jou kan helpen met alle voorkomende zaken en die je uitstekende tips kan geven over de omgeving. We bezoeken mooie havenplaatsen met gezellige restaurantjes, varen langs prachtige baaien en mooie plekken om te snorkelen. Aan land kun je mooie bergwandelingen maken langs olijfboomgaarden of naar verlaten dorpjes.

Nederlandse begeleiding

Natuurlijk is een super geslaagde zeilvakantie afhankelijk van het weer, de zon, de zee en een professionele flottielje begeleiding. Naast gezelligheid is veiligheid uiteraard erg belangrijk tijdens uw zeilvakantie. Op Corfu gaat Marjan en haar team u elke dag tijdens uw flottielje zeilvakantie ondersteunen. 

 

Zeilklimaat Corfu

Het Griekse eiland Corfu heeft een perfect zeilklimaat. Geniet van een zonzekere vakantie, met een zeewatertemperatuur van gemiddeld 26°C en kalme winden.

Voorbeeldroute flottielje Corfu

Uitgangspunt is de vertrekhaven Gouvia Marina op het eiland Corfu. Vanaf het vliegveld van Corfu kunnen wij een transfer voor je regelen naar de haven. De te varen route is afhankelijk van het weer en de wensen van de zeilers.

Agios Stefanos

Een blauwe baai recht tegenover Albanië. In de tijd van de dictatuur zwommen hier soms vluchtelingen over. Een mooie plek om voor anker te blijven liggen. Er zijn hier gezellige restaurantjes aan de waterkant, leuke winkeltjes en een bruisend nachtleven.

Agni

Bij Agni is ook een prachtige baai. Hier ankeren we midden in de natuur, met drie restaurantjes op roeiafstand. Een plek met mooi helder water en één van de betere plaatsen om te gaan snorkelen.

Sayiadha

Een kleine vissershaven op het vasteland van Griekenland, beroemd om de heerlijke verse gamba’s en vis. In de zomer is hier het modderbad geopend. In het voor- en najaar is het een mooie uitvalsbasis voor een flinke bergwandeling naar het verlaten dorp.

Mourtos, Sivota

Een eilandengroep met prachtige baaitjes om te ankeren, zwemmen en snorkelen. Er is een haven met boulevard waar het ’s avonds erg gezellig is. Ook heb je hier een ruime keuze uit heerlijke gerechten in de restaurants en op de gezellige terrasjes. Een prima plek om onder het genot van een lekkere cocktail de zon in de zee te zien zakken.


Rondom Paxos:

Lakka

De meest noordelijke baai van het eiland Paxos. Na een oversteek met meestal een stevig windje is dit een mooie beschutte baai om voor anker te gaan. Lakka is een pittoresk dorpje met prima restaurantjes, terrassen aan de haven en ook ’s avonds is het er tot laat gezellig. Maak de volgende dag een leuke ochtendwandeling door de olijfboomgaarden naar Longos waar je al vroeg een lekkere cappuccino kunt drinken aan de haven.

Gaios

Een mooie doorvaart en een levendig dorpje, toeristisch, maar op een leuke manier! Dit is één van de betere plekken voor souvenirs en sieraden, maar ook een goed vertrekpunt voor een mooie wandeling.

Mongonissi

Een paradijsje voor gezinnen met kleine kinderen. Zo is er een zandstrandje met ondiep water en een terras onder de olijfbomen waar de hele dag hapjes en drankjes geserveerd worden. 's Avonds kun je lekker uit eten en na afloop Grieks dansen. Vanuit Mongonissi kun je vroeg in de ochtend naar Emerald Bay varen, de mooiste snorkelbaai van Anti Paxos.

Parga

Een toeristisch, maar ook gezellig en pittoresk stadje op het vasteland van Griekenland. De boot ligt hier aan het andere eind van de baai, vlakbij een lang zandstrand. Er is een watertaxi naar de stad.

Two rock bay

Een heerlijk rustige baai in schitterende natuur. Perfect om te snorkelen of om met de bijboot bijzondere grotten te ontdekken. Er zijn geen restaurants, 's avonds is er een gezamenlijke maaltijd met de groep, maar je kunt ook een keer met de eigen bemanning aan boord koken.

Petriti

Authentieke vissershaven aan de zuidoostkust van Corfu. Hier lijkt de tijd stil te staan en zie je het Griekse vissersleven. Op het menu natuurlijk verse vis.

Kalamas Baai

We meren af aan het zandstrand waar je kunt waterskiën en paragliden. De kinderen hebben pret op een grote banaan. ’s Avonds heerlijk barbecuen op het strand en daarna rond het kampvuur. Vrijdag varen we terug naar Gouvia Marina. Het inleveren van de boot vindt plaats op vrijdagavond, maar je kunt nog overnachten op het zeiljacht.
 

Onze klanten geven ons een 9!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavari Gerard uit Rotterdam. 
kiyoh-193x104.png