Flottielje zeilen Lefkas

Mooie baaien omgeven door groen, barbecue op het strand en varen langs groene kustlijn
Informatie aanvragen Flottielje zeilen Lefkas Griekenland
Nederlandse begeleiding
Ideaal voor gezinnen met kinderen
Keuze uit diverse boten
SGR en borggarantie!

Flottielje zeilen Lefkas, Griekenland

De flottieljes van Tubber vanuit Lefkas in Griekenland hebben Nederlandse begeleiding. Bovendien heb je hier geen vaarbewijs nodig. Via onze service boek jij eenvoudig een zeiljacht naar keuze voor jouw zeilvakantie in Griekenland.

Flottielje zeilen Ionische Zee

Flottielje zeilen vanuit Lefkas in Griekenland voert je langs de groene kustlijn van de Ionische Zee. Het is er prachtig zeilen en de baaien waar je voor anker gaat worden omgeven door een groen landschap. In de fottielje zeilt een begeleidend schip, of moederjacht, mee met een ervaren Nederlandse schipper die je kan helpen met bepaalde zeilhandelingen. Deze schipper kent het gebied op z'n duimpje en geeft je tips over de omgeving. De flottielje vanuit Lefkas is heel gezellig. Wat dacht je van een gezamenlijke barbecue op het strand of een Griekse avond vol eten, drinken en Grieks entertainment?


Vertrekdata flottieljes Lefkas

Het hele jaar, maar altijd op aanvraag. Als er voldoende mensen zijn, dan kun jij met onze flottielje meezeilen.
 
Zonnige zeilvakanties

Zeilklimaat Lefkas

Lefkas heeft een uitstekend klimaat om in de zomer te gaan zeilen. De zomers op Lefkas zijn lang, warm en droog. Het zeewater heeft al vroeg in het jaar een aangename temperatuur. De wind is behoorlijk constant met windkracht tussen 3 en 5 Beaufort. Perfect zeilweer dus. Perfect voor beginners en gezinnen met kinderen. 

Voorbeeldroute flottielje Lefkas

Vertrekpunt van deze flottielje is de haven Lefkas Marina. Vanaf de luchthaven Preveza kunnen wij een transfer naar de haven voor je regelen. De definitieve vaarroute van de flottielje hangt af van het weer, de wind en de wensen van de flottieljezeilers.

Zaterdag: Inchecken Lefkas

Aankomst in de haven van Lefkas. Je kunt inchecken op jouw zeiljacht om 17.00 uur. Deze dag is er tijd om de omgeving te verkennen en boodschappen te doen. Ook maak je kennis met de flottieljeleiding en andere deelnemers.

Zondag: Lefkas – Klein Vathi (11 mijl)

Na de schippersbriefing varen we richting klein Vathi op het eiland Meganisi. Het wordt Klein Vathi genoemd omdat er op het eiland Ithaka ook een plaats Vathi ligt. Klein Vathi is niet ver, dus onderweg heb je alle tijd om in één van de baaien heerlijk voor anker te gaan en even uit te rusten van de reisdag gisteren.

Maandag: Klein Vathi - Vasiliki (14 mijl)

Na de briefing varen we naar een nabijgelegen baai om daar te gaan ontbijten. Je hebt alle tijd om de dag rustig te beginnen en even te zwemmen of ontspannen. Tegen 12 uur halen we het anker omhoog en varen richting Vasiliki. In tegenstelling tot de rest van Griekenland wordt in Vasiliki ook andere watersport bedreven. Hier kun je bijvoorbeeld surfplanken en open catamarans huren, misschien een leuke activiteit voor de middag.

Dinsdag: Vasiliki - Kefalonia

We verlaten Vasiliki voor een mooie dag varen zuidwaarts richting Kefallinia, beter bekend als Kefalonia. In de haven van Ay Eufimia meren we aan. Hier kun je de watertank bijvullen en geld pinnen. Ook de slager, bakker en supermarkt zitten aan de haven.

Woensdag: Kefalonia – Ithaka (22 mijl)

De langste vaartocht van de flottielje: van Kefallinia naar Ithaka. Het havendorp Kioni is erg mooi en er gebeurt veel in de haven met zeiljachten die komen en gaan. Na deze lange dag varen is het heerlijk om 's avonds lekker uit eten te gaan of na te genieten in de kuip met een welverdiende borrel.

Donderdag: Kefalonia - Sivota (11 mijl)

's Ochtends is de briefing, maar heb je ook volop tijd om Kioni en Ithaka te bezoeken, want de tocht naar Sivota is kort en we hoeven de haven dus niet vroeg uit. Sivota ligt in een knusse en veilige baai. Ook is er aan de overkant van de baai een mooi strandje waar je heerlijk kunt zwemmen. In de avond kun je bij één van de Griekse taverna’s eten.

Vrijdag: Sivota - Lefkas (16 mijl)

Van Sivota varen we terug naar Lefkas. Je kunt het eiland Lefkas ook via de westkant rondvaren in plaats van de oostkant, dan is het ongeveer 22 mijl. Aan het einde van de dag moeten we helaas alweer terug zijn in de haven. Na wat laatste groepsfoto's gaan we 's avonds in Lefkas gezellig met de hele groep uit eten.
 

Onze klanten geven ons een 9!

 Altijd blij als we weer met jullie gaan zeilen, dit jaar een nieuwe Bavaria Gerard uit Rotterdam.
kiyoh-193x104.png