Zeilvakantie in Italië

Niet alleen het land is prachtig, ook zeilen langs de kustregio's is een grote aanrader. Het land heeft een grote variatie aan landschap, van milde baaien tot de steilste rotsen.
Zeiljacht huren Italie Sicilie
Landen > Italië
Stel je eens voor.. Een ijsje eten op het terras in Napoli, een bezoekje brengen aan de Neptunus grot op Sardinië of gewoon lekker genieten van een rood wijntje op je  zeiljacht voor de kust van Salerno. Het fijne van Italië is dat het hier allemaal mogelijk is. Kortom, waar wacht je nog op?!
 
 

unigarant_home.png    logo-sgr.png 
 
Of boek zelf online op Tubber

Ontdek de mooiste zeilvakanties

Bavaria Cruiser 51 (5Cab) -50%

Bavaria Cruiser 51 (5Cab)

1,90 / 5 (1Beoordeeld)11-09-21: 14 dagenSicilië / Portorosa8.961 €BOEK NU4.444 €
Bavaria Cruiser 46 (4Cab) -50%

Bavaria Cruiser 46 (4Cab)

11-09-21: 14 dagenReggio Calabria7.276 €BOEK NU3.627 €
Bavaria Cruiser 51 (5Cab) -50%

Bavaria Cruiser 51 (5Cab)

11-09-21: 14 dagenSicilië / Portorosa11.276 €BOEK NU5.567 €
Bavaria Cruiser 51 (4Cab) -50%

Bavaria Cruiser 51 (4Cab)

11-09-21: 14 dagenSicilië / Portorosa11.276 €BOEK NU5.567 €
Bekijk de scherpste aanbiedingen?

De populairste zeilvakantieregio's van Italië

Elba
 

 
Zeiljacht huren Elba Italie
 • Mooi vaargebied
 • Massieve vestingen
 • Elba
 • Napoleon Bonaparte
 •  
 • Vulkanische eilanden
 • Palermo
 • Rijke cultuur
 •  
 • Oude folklore
 • Eigen karakter
 • Alghero
 • Cagliari
 • Natuurreservaten
 •  

Zeilen in Italië

Niet alleen het land zelf, maar ook de kustregio’s zijn een bezienswaardigheid. Italië kent een grote variatie aan landschappen, van steile ruige rotsen tot luwe baaien. Italië heeft de charme van een gevarieerde natuur, de cultuur, de uitstekende keuken en het levendige temperament van de Italiaanse bevolking. Kortom, Italië is een heerlijk zeilvakantieland.

De zeilgebieden van Italië

Zeilen in Italië kan langs oude steden zoals Piombino en Genua, of langs charmante eilanden zoals Capri, Sardinië of het rotsachtige Elba. Zeilen langs de kust van Napels is voor veel mensen nog onbekend, maar wel een van de mooiste Italiaanse zeilgebieden. Zoek op de verschillende regio's voor yacht charter in Italië.

Flottielje zeilen Italië

In Italië kun je prachtig flottielje zeilen en heb je geen vaarbewijs nodig. Daarnaast is het natuurlijk het land van het lekkere Italiaanse eten en werkelijk een prachtige kust. Tijdens een flottielje in Italië kun je hier optimaal van genieten. Italië heeft een Middellandse-Zeeklimaat. In de zomer ligt de temperatuur tussen de 22 en 28 graden. Voor een zeiler is dit klimaat het beste te omschrijven als mild. De wind is al vroeg in het jaar goed, maar niet te hard, meestal tussen 3 en 5 Beaufort.

Zeilklimaat Italië

Het hele jaar door heeft Italië milde weersomstandigheden met een matige wind. Dit maakt de Italiaanse wateren tot een uitstekend zeilgebied. Juli en augustus zijn de warmste maanden, maar de hitte wordt getemperd door de verkoeling van de wind en het zeewater. In het noorden lijkt het klimaat op dat van België en Nederland, maar de temperatuur wordt minder getemperd door de bij ons dichtbij liggende Noordzee. Daardoor zijn de winters in het noorden van Italië kouder en de zomers warmer dan bij ons. Zuidelijker is het klimaat veel meer mediterraans. Ook hier worden de meest voorkomende winden benoemd. De Tramontana is de koude noordenwind die over de bergen komt en vooral in de winter waait. De Greco, uit Griekenland, brengt meer bewolking mee en daardoor regen of sneeuw. Maar de zomers in Italië zijn meestal warm, droog en lang!

Last minute zeilen in Italië

Ben je op zoek naar een goedkope zeilvakantie in Italië en wil je op korte termijn naar het zonnige zeilgebied Italië? Kijk dan eens op onze lastminute pagina met alle zeiljachtaanbiedingen voor Italië.

Jachthavens in Italië

Italië heeft vele moderne havens en jachthavens die een goede service bieden voor de verhuur van zeiljachten.