Zeilvakantie

British Virgin Islands

De Britse Maagdeneilanden, afgekort BVI, lenen zich perfect voor een zeilvakantie. Ongerepte natuur, heerlijk weer, een noordoostelijke passaat en blije mensen, je vindt het hier allemaal.

Zeilvakantie Britse Virgin Islands
Landen > British Virgin Islands

Zeilvakantie BVI

Doorkruis al zeilend de wateren van deze subtropische eilandengroep en het constante, mooie weer doet de rest. Op de Britse Maagdeneilanden kun je tientallen eilandjes bezeilen en vind je nog perfecte rust en privacy. Naast de hoofdeilanden Tortola, Virgin Gorda, Anegada en Jost Van Dyke, bestaan de Britse Maagdeneilanden uit ongeveer 50 kleine eilandjes. Op vele daarvan waan je je even alleen op de wereld. Je kunt hier snorkelen en duiken bij prachtige koraalriffen. Onze verhuurvloot bevindt zich op het grootste eiland Tortola.


Flottielje zeilen langs de Britse Maagdeneilanden

Flottielje Britse Maagdeneilanden Vanaf nu kun je ook een flottielje boeken in het Carbisch gebied. De British Virgin Islands behoren tot een van de populairste zeilbestemmingen ter wereld. De meeste eilanden liggen slechts 1 tot 2 uur van elkaar verwijderd. Het hele jaar door is het weer goed en zijn er stabiele winden.
 

Zeilen rond de British Virgin Islands

Zeilvakantie vanuit Tortola
 • Dolfijnen
 • Eenvoudig zeilen
 • Vraag naar de afhaalchinees in het centrum
 •  
Zeilvakantie Sint Maarten
 • Rechtstreeks vanaf Amsterdam
 • Mooie stranden
 • Dolfijnen
 •  
Zeiljacht huren vanuit Antigua
 • December tot mei
 • Extreem mooie natuur
 • Catamaran
 •  

Vlak voordat de files beginnnen

Het enige nadeel van de British Virgin Islands is dat ze niet vlak naast de deur liggen. Verder is dit een van die gebieden die alles hebben (inclusief een goede vloot zeiljachten die te huur zijn). Bijna iedere foto van de wateren en stranden in dit gebied kan direct op een poster aan de wand in zomaar een kantoor in zomaar een polder op een druilerige maandagmiddag, voordat de files weer beginnen…

En ondertussen op de Britse Maagdeneilanden... is het zonnig, want het gebied is subtropisch en kent nauwelijks seizoenen; waait er een noordoostelijk windje, kracht 3 tot 4; gaan de bars op het strand net open; snorkelt iemand in kristalhelder water terwijl er net een grote baars loom langs zwemt; gaat een zeiljacht voor anker in een verder verlaten baai; stapt een familie aan boord van een van de vele zeiljachten of catamarans die hier verhuurd worden. 

Genoeg gedroomd

Hoe komen we er, wat kunnen we er doen? De belangrijkste luchthaven is die op Beefisland. Verhuur van zeiljachten vindt plaats op vele kleine eilandjes (voor een volledig overzicht zoek je op Beneden- en Bovenwindse eilanden) maar Point a Pitre en Tortola zijn de belangrijkste. Vraag gerust om een voorstel per e-mail of telefoon, want dit gebied vereist specifieke kennis van de lokale markt om het juiste schip in het juiste vaarwater te vinden.

Omdat er veel wordt geankerd in de vele verlaten baaien die dit gebied kent, is het huren van een catamaran te overwegen. Deze schepen liggen stabiel achter anker en de enorme ruimte aan dek is een voordeel in gebieden waar men voornamelijk bovendeks leeft.


Klimaat Britse Maagdeneilanden

Het klimaat op de Britse Maagdeneilanden is subtropisch en wordt getemperd door de passaatwinden. Er is op deze breedtes weinig verschil tussen zomer en winter. Ook valt er niet veel regen en de kleine verschillen in neerslag tussen de Britse Maagdeneilanden is niet noemenswaardig, zelfs niet voor zeezeilers. ‘s Nachts zijn de temperaturen comfortabel en lager dan overdag. In de maanden juni tot en met november kunnen er orkanen voorkomen, het huurseizoen voor de Britse Maagdeneilanden is dan ook vooral van december tot en met mei.
 

Reizen naar de Britse Maagdeneilanden

Er gaan geen rechtstreekse vluchten naar Tortola, de meeste zeilers met bestemming BVI vliegen naar Sint Maarten. Vraag gerust onze hulp bij het boeken van je vlucht, we zijn je graag van dienst!