Flottielje zeilen Salerno

Unieke kustlijn onder Napels, La Dolce Vita op en aan het water
Informatie aanvragen Zeilvakantie Salerno Italie Flottielje

Flottielje zeilen vanuit Salerno

Voor het zeilen in een flottielje bij het Italiaanse Salerno langs de kust van Cilento heb je geen vaarbewijs nodig. Ontdek deze prachtige omgeving en geniet van La Dolce Vita.

Flottielje zeilen Salerno

Zeilen vanuit de jachthaven Salerno langs de prachtige Italiaanse westkust Cilento, ongeveer 50 kilometer onder luchthaven Napels. Dit vaargebied, met zijn Nationaal Park, is ideaal voor flottieljezeilen. De provincie Salerno is landschappelijk gezien veelzijdig. De Amalfitaanse Kust in het uiterste noordwesten heeft een rijke geschiedenis en is het paradepaardje van Salerno. Deze ruige kust is wereldwijd bekend en behoort tot de mooiste kusten ter wereld. De Amalfitaanse Kust is vernoemd naar de plaats Amalfi, dat lange tijd een zelfstandige republiek was. In de Salerno-flottielje kun je gebieden met een hoge natuurhistorische waarde en veel bezienswaardigheden te bezoeken.

11-07 1 weekse flottielje vanuit Salerno
18-07 2 weken Salerno naar Tropea (Oneway)
01-08 2 weken Tropea naar Salerno (Oneway)

Hieronder kunt u de voorbeeld route vinden voor de flottieljev van twee weken. Soms wijzigen we die i.v.m. het weer.

Route 2-weekse one way flottielje Salerno - Tropea

Dag 1: Deze dag blijven we in Salerno. Er wordt een welkomst borrel georganiseerd bij aankomst van de groep en ‘s avonds kunt u eten in het gezellige centrum van Salerno. Na het diner is er de mogelijkheid om de avond verder door te brengen in één van de vele bars of pubs.

Dag 2: Salerno naar Accioroli. 32 mijl
Acciaroli is één van de mooiste dorpjes in dat gebied. Acciaroli is een leuk oud visserstadje met een charmant historisch centrum en leuke sfeervolle restaurants en barretjes.

Dag 3: Acciarolo naar Palinuro. 15 mijl
Van Acciaroli word er richting het prachtige Palinuro gezeild. ’s Nachts verblijven we in Palinuro (Buondormire Bay), één van de schitterende baaien in de Zuid Tyrreense Zee. Deze plek is alleen bereikbaar per boot. Helder water, een ontspannen sfeertje en een betoverend landschap..

Dag 4: Palinuro naar Scario. 12 mijl
Uitgerust wakker worden en de dag rustig beginnen want ’s middags gaat de zeiltocht pas verder naar Scario, een dorpje welke wordt gezien als één van de mooiste authentieke dorpjes aan deze kust.

Dag 5: Scario naar Sapri. 6 mijl
Vandaag een kleine afstand waardoor u ook eens de prachtige zandstranden kunt gaan bezoeken. Sapri is het belangrijkste dorp van de Cilento coast.

Dag 6: Sapri naar naar Infreschi Bay. 11 mijl
Infreschi bay is een schitterende baai in het natuurreservaat, waar ankeren alleen is toegestaan bij de boei. Hier kunt u genieten van een heerlijke middag zwemmen en de prachtige uitzichten.

Dag 7: Infreschi Bay naar Marina di Camerota. 5 mijl
Hier brengen we de nacht door in de marina.

Dag 8: Marina di Camerota naar Stromboli. 72 mijl
Vergeleken met de dag ervoor hebben we vandaag een lange tocht richting de eilanden, maar zeker de moeite waard. De flottielje leider zal iedereen goed voorbereiden op de lange tocht en tijdens de tocht zijn volledige ondersteuning bieden. De gehele toch zal iedereen dicht bij elkaar blijven. Rond de avond komen we aan in Stromboli, een vulkaan eiland in de Tyrreense Zee. De vulkaan is nog actief en er is een mogelijkheid dat je in de nacht de uitbarsting kunt waarnemen aan de noordkant van het eiland. Een wandeling over dit eiland is een echte aanrader.

Dag 9: Stromboli naar Panarea. 13 mijl

Panarea is het meest exclusieve eiland van de Eolische eilanden in de Tyrreense Zee.

Dag 10: Panarea naar Lipari. 12 mijl
Lipari is het grootste eiland van dit archipel. Op dit eiland zijn ook de meeste winkeltjes, bars en restaurants te vinden. Deze avond kunt u gaan genieten in de Pignataro jachthaven.

Dag 11: Lipari naar Vulcano. (Baia di Levante) 4 mijl
Van het grootste Eolische eiland naar de kleinste. Panarea is het meest exclusieve eiland van de Eolische eilanden in de Tyrreense Zee.

Dag 12: Vulcano naar Salina. 14 mijl
Vandaag gaan we door naar het volgende vulkaan eiland, Salina. Salina maakt evenals Panarea, Lipari, Vulcano, en Stromboli deel uit van de Eolische eilanden.

Dag 13: Salina naar Stromboli. 23 Mijl
In de avond is het mogelijk om de top van de vulkaan te beklimmen en de eruptie te aanschouwen (gids is hierbij verplicht).

Dag 14: Stromboli naar Tropea. 32 mijl
Helaas alweer de laatste dag van de flottielje. We zeilen naar Tropea en u kunt nog een dag genieten van het zwemmen in de azuurblauwe zee en het lekker Italiaanse eten.

Dag 15: De terugreis naar huis gaat beginnen. Hopelijk tot volgend jaar. U kunt het vliegtuig naar huis nemen vanaf het Lamezia Terme Airport (onder andere met Ryanair te bereiken).