Zeilen in Kroatië

Een zeilvakantie in een eindeloze archipel. Meer dan duizend eilanden met idyllische baaien, rotsen, oude ruïnes en prachtige mediterrane landschappen.
Zeilvakantie in Kroatie
Landen > Kroatië

Ontdek het prachtige Kroatië

Meer dan duizend eilanden met idyllische baaien en rotsen, oude ruïnes en prachtige mediterrane landschappen maken Kroatië tot een paradijs voor zeilers. Met een zeiljacht, zeilboot of catamaran kun je in Kroatië eindeloos genieten van al het moois dat Kroatië te bieden heeft. Vooral zeiljachten maar ook zeilboten voor een flottieljezeilvakantie zijn hier te huur. Kroatië heeft geïnvesteerd in moderne havens met alle faciliteiten die we in West-Europa gewend zijn. Ze vormen daarmee een aangename afwisseling op de ongerepte natuur en verlaten baaien van Kroatië. De plaatselijke VVV spreekt van de Europese Caribbean, maar dat is teveel eer voor de eilanden aan de andere kant van de oceaan, want Kroatië is mooier om te zeilen!

Flottielje zeilen in Kroatië

Je kunt in Kroatië met vrienden, familie of je gezin een zeiljacht boeken en gezellig meevaren in een kleine vloot. Onze flottieljes in Kroatië bestaan uit maximaal zo'n 10 zeiljachten en hebben Nederlandse flottieljebegeleiding. Je kunt starten vanuit de meest knusse flottielje haven van Kroatie, Zaton Sibenik of vanuit Trogir (dichtbij Split airport). Sinds kort zeilen we ook vanuit Marina Agana, speciale flottielje voor volwassenen. KornatenZaton Trogir Split of 

Of boek zelf online op Tubber
 

unigarant_home.png    logo-sgr.png 
 

Ontdek de mooiste zeilvakanties

Bavaria 38 Cruiser (3Cab) -35%

Bavaria 38 Cruiser (3Cab)

10-10-20: 7 dagenBiograd1.120 €BOEK NU758 €
Elan Impression 494 (5Cab) -40%

Elan Impression 494 (5Cab)

31-10-20: 14 dagenPirovac4.580 €BOEK NU2.741 €
Bavaria Cruiser 46 (4Cab) -35%

Bavaria Cruiser 46 (4Cab)

31-10-20: 14 dagenZadar3.450 €BOEK NU2.268 €
Bavaria Cruiser 51 (5Cab) -35%

Bavaria Cruiser 51 (5Cab)

31-10-20: 14 dagenBiograd4.780 €BOEK NU3.080 €
Elan Impression 45 (4Cab) -35%

Elan Impression 45 (4Cab)

07-11-20: 7 dagenBiograd2.040 €BOEK NU1.345 €
Bekijk de scherpste aanbiedingen?

Zeilvakantie in Kroatië

Een paradijs voor zeilers en inmiddels een vertrouwde zeilbestemming.
Zeilen rond Rovinj & Istrië
 • Schiereiland
 • Olijven
 • Pula
 • Wijn 
 •  
 •  
Aangename zomerse temperaturen in combinatie met een zwoele wind.
Zeilen rond Dalmatië in Kroatië
 • Zadar
 • Flottielje zeilen
 • Goed bereikbaar met Ryanair
 • 1000 eilanden
 •  
 •  
Varen onder een strak blauwe hemel en stralende zon.
Zeilen rond de Kornatië in Zuid-Kroatië
 • Nationaal park
 • Zon
 • Dubrovnik
 • Split
 • Hvar
 •  

Vaarbewijs Kroatië

Om te kunnen zeilen in Kroatië is het op dit moment verplicht dat jij of iemand van de crew in het bezit is van een Vaarbewijs of tegenwoordig een ICC-document. Voor flottielje zeilen is een vaarbewijs niet altijd nodig.

Vliegen of met de auto?

Per vliegtuig is Kroatië snel bereikbaar (luchthavens Zadar en Split), maar door de centrale ligging is het ook nog goed per auto te doen. De wegen zijn goed en je combineert daarmee een reis over land met een reis over zee. Vliegen kan vanaf Weeze en Brussel met Ryanair of met KLM, Transavia vanaf Amsterdam.

Het zeilweer in Kroatië

Over het algemeen is zeilen in Kroatië niet moeilijk. Zowel de navigatie als het zeilweer kennen veel minder uitzonderingen dan wij Nederlandse zeilers gewend zijn.

Zeilboot huren in Kroatië

Voor het charteren van een zeilboot zijn er een aantal uitstekende jachthavens en kun je kiezen uit een breed scala aan eersteklas zeiljachten en motorjachten. De prijzen zijn (nog ) bescheiden, vergeleken met andere zeilgebieden rond de Middellandse Zee. Ongeveer 50 moderne jachthavens met de beste faciliteiten en uitstekende service bieden beschutte aanlegplaatsen in stormachtig weer.

Meezeilen in Kroatië

De afgelopen drie jaar was er geen ruimte voor meezeilers, want de leadboot was net iets te klein. Maar nu kunnen gasten met weinig ervaring of single zeilers gezellig mee op het begeleidingsschip van de flottieljeleider. Natuurlijk kun je ook meezeilen met een schipper van Tubber. Meer informatie over meezeilen in Kroatië.

Mooiste zeilgebieden in Kroatië

De mooiste zeilgebieden van Kroatië zijn grofweg te verdelen in twee belangrijke zeilgebieden. Het noorden van Kroatië, van Istrië tot Zadar, en het zuiden van Kroatië, van Zadar tot Dubrovnik.

Jachthavens Kroatië

De meeste jachthavens liggen in de buurt van aantrekkelijke oude steden, waar moderne marina’s ongemerkt overgaan in het oude Kroatië. In elke stad vind je musea, galerieën, kerken, paleizen, kastelen en kloosters, die een welkome afwisseling bieden voor zelfs de meest verstokte zoutwaterzeiler. In de zomermaanden gebruikt de plaatselijke bevolking de kleine straatjes en pleinen als een soort openluchtpodium voor verschillende culturele evenementen, van klassieke concerten tot artistieke en folkloristische optredens. Deze smeltkroes van culturen heeft een kosmopolitisch karakter. Kroatië is mede daardoor een van de populairste bestemmingen voor zeilers over de hele wereld, wat het multiculturele karakter nog meer versterkt.

Lastminute zeiljacht huren in Kroatië

Ben je op zoek naar een koopje, een goedkope zeilvakantie in Kroatië en wil je op korte termijn naar het zonnige zeilgebied Kroatië? Kijk dan eens op onze lastminutepagina met zeiljachtaanbiedingen voor Kroatië. Zeilen in Kroatie is het meest voordelig in de periode van april t/m juni en in september en oktober.

ACI keurmerk

Inmiddels zijn er 16.000 ligplaatsen voor boten in Kroatië. ACI staat voor Adriatic Croatia International Club, oftewel Adriatische Zee Kroatië Internationale Club. De jachthavens met het ACI-keurmerk behoren tot een keten van ongeveer 25 Kroatische jachthavens die het beste zijn uitgerust. De meeste bieden technische ondersteuning en hulp in alle omstandigheden, dus je hoeft jouw vakantie niet af te breken in geval van (technische) calamiteiten.