Zeiljacht huren op Sint Maarten

Sint Maarten is de ideale bestemming voor elke zeilvakantie met de constante wind onder een altijd schijnende zon en azuurblauw water. Hier word je omringd door dolfijnen, tropische vissen, witte stranden met palmbomen en mooie koraalriffen.
 
Sint Maarten Marigold
Landen > Sint Maarten
De Caraïbische Zee rond de Bovenwindse eilanden bied je een mooie mix om te zeilen. Je kunt hier varen op open water, maar ook fantastisch eilandhoppen tussen de eilanden die Sint Maarten (of Saint Martin) omringen. Op Sint Maarten kun je terecht met Nederlands. Culinair genieten doe je in één van de vele uitstekende restaurants, waaronder de Franse keuken.

Populaire zeilvakantiebestemming Sint Maarten

Zeilen bij Sint Maarten

Het eiland Sint Maarten in de Caraïbische Zee behoort tot de Kleine Antillen en is een van de Bovenwindse eilanden. Sint Maarten telt bijna 75.000 inwoners op een totale oppervlakte van 87 km2. Het noordelijke deel van Saint Martin is Frans en het zuidelijke, Nederlandse deel is een apart land binnen het Koninkrijk der Nederlanden. De voertaal is Engels.

Zeilen vanuit Marigot of Anse Marcel

Tubber heeft twee vertrekhavens op Sint Maarten. Je kunt een zeiljacht huren in Marigot, de hoofdstad van het Franse deel aan de westkant van het eiland. Of je kiest als thuishaven Anse Marcel op het meest noordelijke puntje van Sint Maarten. Omdat de eilanden hier dicht bij elkaar liggen, vaar je gemakkelijk naar een van de andere eilanden Anguilla, St. Barts, St. Kitts, Saba of Sint Eustatius.
Het grootste vliegveld op Sint Maarten is het Princess Juliana International Airport in het zuiden. Het zuidoostelijk gelegen Petersburg is de hoofdstad van het Nederlandse deel en ligt op een smalle strook land met aan de ene kant de zee en aan de andere kant het Zoutmeer van de Grote Baai. Sint Maarten werd oorspronkelijk het Zouteiland genoemd.

Luxe vakantie in ontspannen sfeer

Sint Maarten is historisch en cultureel een smeltkroes van Europese en Caraïbische invloeden en dat vind je terug in de architectuur. Het gerechtsgebouw in Philipsburg uit 1793 is een van de oudste gebouwen van het eiland. Sint Maarten staat ook wel bekend als culinaire 'hoofdstad' van de Caribbean. Waterpsortliefhebbers vinden hier zowel op het water als onder water of aan een van de vele hagelwitte stranden een subtropisch paradijs.