Thailand

De westkust van Thailand is een uitstekend gebied om te zeilen. Verken de prachtige eilanden en baaien van de Andaman zee. Omdat er zoveel baaien zijn hoef je nooit lang te varen voordat je op een mooie plek voor anker kan.
Zeiljacht huren Thailand
Landen > Thailand
Thailand is als zeilbestemming de laatste jaren steeds populairder aan het worden. Bij ons kun je zeilen vanaf de haven van het eiland Phuket. Dit zal overigens ook één van de weinige havens zijn die je zult zien, want wij raden iedereen toch aan om vooral te genieten van de mooie eilanden, grotten, stranden en het kristalheldere water dat er in overvloed is. Snorkelen of duiken is in dit gebied dan ook een echte aanrader.

De populairste zeilbestemming van Thailand

Zeiljacht huren Thailand phuket
  • Enorm mooie duikplekken
  • Koloniale bouwstijl
  • Vegetarisch festival
  •  
  •  

Zeilvakantie in Thailand

Steeds meer van onze klanten besluiten de winter niet in de kou en nattigheid van Nederland door te brengen. Zij huren een zeiljacht of catamaran in Thailand voor een prachtige zeilvakantie in blauw water. Met een gemiddelde temperatuur van 28 graden snorkelen de kids rond de boot en lees je eindelijk eens dat boek, terwijl het schip schommelend aan het anker ligt in een verder verlaten baai.

Zeilen vanuit Phuket, de verbluffend mooie eilanden en grotten van Phang Nga Bay, de prachtige omzoomde stranden en het kristalheldere water rondom Krabi. Ook de magistrale eilanden van de Andaman Zee zorgen voor onvergetelijke herinneringen aan het zeilen in Thailand voor je vrienden of familie.

Zeilafstanden in Thailand

Zeilafstanden zijn maar kort in de wateren rondom Thailand omdat er veel baaien zijn om te ankeren. Jachthavens zul je niet veel bezoeken, de bijboot wordt je beste vriend. In het rustige water is dat geen enkel probleem. Je vaart met de bijboot naar het strand waar vaak leuke restaurants zijn. Goedkoop maar vaak ook luxe. Onze mensen ter plaatste kunnen je precies vertellen waar de betere eetgelegenheden zijn.

Bareboat, of zeiljacht met schipper huren in Thailand

Je kunt een zeiljacht huren als bare boat, dwz je huurt alleen de zeilboot en schippert zelf. Maar je kunt ook een schipper aan boord meenemen zodat je je niet druk hoeft te maken over de navigatie. Op zich past dat laatste wel bij de relaxte sfeer van het zeilen in Thailand.